Džoni Štulić: Nikada nisam bio Jugosloven!

Legendarni kantautor

Džoni Štulić: Nikada nisam bio Jugosloven!

Pop kultura -
Na pitanje novinara kako, kao bivši Jugosloven, gleda na demonstracije koje se trenutno dešavaju u Bosni i Hercegovini, Džoni je rekao da nikada nije bio Jugosloven

Legendarni kantautor Branimir Džoni Štulić, u jednom od retkih intervjua, kaže da ne prati dešavanja u bivšoj Jugoslaviji, da nema šta da poruči demonstrantima u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao i da nije bio Jugosloven, već da je samo kao i svi drugi imao pasoš bivše države.

Na pitanje novinara kako, kao bivši Jugosloven, gleda na demonstracije koje se trenutno dešavaju u Bosni i Hercegovini, Džoni je rekao da nikada nije bio Jugosloven.

"Ne znam. Kao prvo, ja nisam bio Jugoslaven. Imao sam taj pasoš, kao svi ostali. Ali, to je prošlo vreme". Novinar je rekao da demonstrantima u BiH podrška stiže iz Beograda, Zagreba, kao i da Crnogorci najavljuju da će i oni izaći na ulice, međutim Štulić nema neko mišljenje o tome.

"J.... ti. Šta ja imam tu da kažem. Mene ionako niko ništa ne pita. Ne znam. Doslovce i bukvalno. Tih je događanja, u p.... materinu, od devedesete malo previše. I onda se događalo isto tako. Isto su bila takva pitanja. Šta sad, da kao pop govorim? Da kadim i da govorim kao pop: "Trebalo bi, valjalo bi..."",rekao je Štulić iako je novinar smatrao da se dosta ceni njegovo mišljenje.

"Kao prvo, to je jedan proces. Nije to od juče. Ništa nije od juče, sve se nadovezuje jedno na drugo, drugo na treće, treće na četvrto. Smatra se da je u filmu, kada neki kadar nije dobar, rešenje u onom kadru ispred njega. Ako tako gledaš, onda dokle da se ide? Prema nazad? Vreme može da se smatra od prošlosti ka budućnosti, ali u isto vreme od budućnosti ka prošlosti", rekao je Štulić.

http://www.youtube.com/watch?v=zP6GAuk4StQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track