BOSANSKA BILI HOLIDEJ ODUŠEVILA BEOGRAĐANE: Na bis otpevala Šantićevu Eminu!
Foto: Boris Vezmar

Koncert pun emocija

BOSANSKA BILI HOLIDEJ ODUŠEVILA BEOGRAĐANE: Na bis otpevala Šantićevu Eminu!

Pop kultura -
Razmišljam danima koliko će mi ljudu doći. Hoće da mi kažu, ali kažem nemojte mi govoriti, neću da znam. Sto, dvesto, tristo - mašala! A pogledaj ovo, obratila se Amira na početku koncerta
1 / 4 Foto: Boris Vezmar

Pevačica Amira Medunjanin u petak uveče održala je nezaboravan koncert u Sava centru gde je oko 2.300 Beograđana oduševila svojom spontanošću i duhovitošću, ali pre svega fantastičnim izvedbama sevdalinki, narodnih i starogradskih pesama iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Sarajka koja odavno na Zapadu uživa glas "bosanske/balkanske Bili Holidej", čiji je do sada najveći samostalni nastup u Beogradu bio u dvorani "Kolarac", godinu dana kasnije uspela je da skoro utrostruči brojnost publike na koncertnom debiju u Sava centru.

"Razmišljam danima koliko će mi ljudu doći. Hoće da mi kažu, ali kažem nemojte mi govoriti, neću da znam. Sto, dvesto, tristo - mašala! A pogledaj ovo", obratila se Amira na početku koncerta publici koja je u potpunosti ispunila parter Sava centar.

http://www.youtube.com/watch?v=sD1cgJvSmOw

U impresivnoj pratnji džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, kontrabasiste Nenada Vasilića i perkusioniste Amara Češljara, Amira je ponudila publici u Sava centru emocijama prožete izvedbe "Grana od bora", "Jano mori", "Omer beže", "Jovano Jovanke", "Ajde Jano"...dok im se u "Eleno kerko" kao gost pridružio gitarista Aleksandar Sedlar.Amira je dodatno šarmirala Beograđane duhovitim dijalozima između pesama - na uporno dozivanje pojedinca iz publike da izvede "Moj dilbere" odvratila je da nije džuboks, dok je kao "čist horor" opisala atmosferu pesme "Kad puhnuše sabahzorski vjetrovi".

http://www.youtube.com/watch?v=0XXnGglO5M8

Posebno su bili upečatljivi trenuci kad je Amira ostajala sama na pozornici sa nekim od instrumentalista. Uz gitaristu Boška Jovića izvela je "A što ćemo ljubav kriti", koju je posvetila pevačici "anđeoskog" glasa Silvani Armenulić, i dirljivu "Što te nema". Samo sa kontrabasistom Vasilićem "spustila" se do njegovog Niša za "Bele ruže" velikana Šabana Bajramovića, dok ju je za klavirom pratio Zulfikarpašić u predivnoj "Kafu mi dragi ispeci".

Vraćena na bis gromoglasnim ovacijama Sava centra, Amira Medunjanin je izvela "jednu od najlepših starogradskih pesama" "Ima dana", praćena tihim pevanjem čitave dvorane, dok je koncert zaključila na diskretan ali efektan način - ostala je sama na velikoj pozornici Sava centra dok je pevala Šantićevu bezvremenu "Eminu".

"Od srca hvala", poručila je Amira Beograđanima.

http://www.youtube.com/watch?v=aIDVgXG7ns4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track