Ana Rucner: Ako želite nešto onda zadržite to za sebe

Poznata violončelistkinja

Ana Rucner: Ako želite nešto onda zadržite to za sebe

Pop kultura -
Poznata violončelistkinja otkrila je planove za budućnost, ali dala i dosta korisnih saveta. Kako kaže, ona uvek ide napred, ne okreće se i radi stvari koje voli

Violončelistkinja Ana Rucner savršen je primer za ženu koja stiže da gradi karijeru, bude majka, ide na nebrojna putovanja... Ona voli život, voli ljude, voli da pomaže i veruje u lepe stvari.

U jednom intervjuu ona kaže kako za sve to nema poštovanja. Samo ide napred i ne osvrće se puno unazad. Radi stvari koje voli:

"Emocija i strast prema životu me pokreću i teraju napred. Sa sedam godina sam počela svirati i od prvog trena sam znala da je to ono sto želim da radim. Kroz život i situacije muzički sam se razvijala i pronašla smer kojim želim ići. Violončelo i muzika očigledno su moj stil života i taj život volim da živim". Kako kaže, nije sigurna kakvu karijeru želi u budućnosti.

"Teško da mogu odgovoriti na pitanje kakvu karijeru želim u budućnosti jer vidim sebe u trenutku u kojem se nalazim. Ciljeve postavljam visoko, ali samo za ono u šta verujem da umem da realizujem. Ima puno stvari koje bih još želela da uradim s violončelom", istakla je Rucner.

Bez obzira na ostvareno smatra da je tek na velikom početku. Veruje da nema toga što ne može ostvariti, ali za sve je potrebna velika upornost, energija, vera i što-šta još ...,

"Svaki dan učim nešto novo i razvijam se kao muzičar. To je upravo ono što volim, taj umetnički život, život koji te tera dalje i dalje i zapravo mogu reći da konačni cilj ne postoji. Svaki put kada postižemo neki cilj stvara se novi"... Ona tvrdi da svoju privatnost dobro čuva, ali da medije, kako kaže, upravo to više zanima od njenog rada.

"Ja živim ovaj život i ne mogu u potpunosti uticati na sliku u javnosti. Svoj intiman život čuvam kao zmija noge, njega smatram svojom privatnošću. Kada to govorim mislim na svoja četiri zida iznutra. Sve što pustim u javnost imam određen razlog i stojim iza svojih postupaka makar često ispadne naopako. Mediji manje prenose vest o mom radu, a čini mi se da je danas generalno veći naglasak na ono sto želimo da sačuvam, a to je privatnost". Kada je u pitanju fizički izgled, ona kaže da se odnosi isto kao i prema ličnoj higijeni.

"Za mene je izgled, kao i fizička sprema stvar higijene. Svatko ko želi dobro da izgleda spolja, prvo mora biti zadovoljan sobom iznutra. Uvek se držim sledećeg: umerenost i kontinuitet!".

Jasna je i po pitanju svog životnog odabira. Kaže da bi sve u životu ponovila i da se ponovno rodi opet bi svirala violončelo. Ipak priznaje, bez obzira na to u životu u budućnosti bi je mogla privući i diplomatija. U svojoj jednostavnosti i lepom razgovoru naglasila nam je da se u njenoj životnoj karijeri potkradaju se greške kao i kod bilo koga drugog,

"Ako sam i grešila, odavno sam to izbrisala i naučila da ne ponavljam isto. Kod mene je to na žalost uvek bilo na vlastitoj koži, ali bitno je da sam nešto naučila iz toga i da se više ne ponovi".

Za kraj razgovora istakla nam je da je čeka puno koraka u poslovnom smislu. Očekuje promociju novog nosača zvuka koji sam snimila još prošle godine, četvrti po redu Festival u Dubrovniku "Ana u Gradu", letnja turneja po Jadranu i u Poljskoj, mnoštvo zakazanih nastupa i jedan projekt u Slavoniji koji samo što nije realizovan.

"Ako želite nešto zadržati za sebe, onda to ne govorite nikome. Kada ste rodile dete i prvi put ga primile u naručje, taj osećaj koji ste osetile... Tako se čuva intima!", Ana Rucner

http://www.youtube.com/watch?v=YjHljSRqe94

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track