Ovi tinejdžeri su gospodari Vinea: Za šest sekundi zarade 1.000 evra!
Foto: Printscreen

Saznajte kako

Ovi tinejdžeri su gospodari Vinea: Za šest sekundi zarade 1.000 evra!

Pop kultura -
Koliko pratilaca, toliko dolara - tako bismo ukratko mogli objasniti o čemu se ovde radi. Ovi tinejdžeri zarađuju na Vine-u novce o kojima većina nas može samo da sanja

Lauren Giraldo (16) zaradi oko 1.300 evra dok kažete keks. Kako? Ona je jedna od najpopularnijih osoba na Vine-u i ima preko 2 i po miliona pratilaca. S tako ogromnom brojkom sledbenika, interesantna je svim velikim kompanijama koji joj plaćaju masne novce da ih reklamira ili samo spomene u nekom od svojih videa.

Šta je Vine?Vine je video platforma koja postoji godinu dana. Na njoj korisnici objavljuju video klipove u trajanju od 6 sekundi, a neki od njih su očigledno jako uspešni.

Kodi i Markus Džons su braća koji takođe broje dolare zahvaljujući Vine-u. Obojica su studenti i fakultet plaćaju novcem koji zarađuju na ovoj popularnoj video platformi.

Kako je krenulo?Sve je počelo iz zabave – Kodi je Markusu savetovao da se pridruži Vineu jer je bila hrpa smešnih videa. Budući da je Markus rođeni zabavljač, nije trebalo dugo da shvati da i on ima šta da pokaže svetu.

Iako njihovi videi traju 6 sekundi, ponekad je potrebno nekoliko sati kako bi ih snimili. Prvo smisle foru, prepričaju je prijateljima i većina kaže da je dobra, kreću u snimanje. Na papir stave kratki scenario, nalaze savršenu lokaciju, snimaju video i objavljuju ga.

Braća Džons rade samo nekoliko 'plaćenih videa' mesečno iz poštovanja prema šratiocima; ostalo je samo dobra zezancija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track