DOGAĐAJ SEZONE: Anu Karenjinu je ubilo to što je živela u snovima

Klasik Lava Tolstoja opet u Beogradu

DOGAĐAJ SEZONE: Anu Karenjinu je ubilo to što je živela u snovima

Pop kultura -
Bravure: Posebno je dirljiva scena kad se Nina Janković i ja susrećemo u mraku uz stihove „Zar ne vidiš da mi se oči sklapaju“, kaže Milena Vasić
1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Sve srećne porodice liče jednu na drugu, svaka je nesrećna...

Posle skoro pola veka, novo čitanje klasika Lava Nikolajeviča Tolstoja „Ana Karenjina“ u režiji Juga Radivojevića premijerno je izvedeno u Beogradu.Moderna pričaPublika je sinoć u pozorištu Madlenijanum videla nešto potpuno drugačije. Modernu priču o ljubavi smeštenu u Rusiju krajem prošlog veka, punu intriga, spletki, patnji i bola.- Režija Juga Radivojevića je pomirila tradicionalno i moderno. Zbog glumaca je namenjena mlađoj publici, ali mislim da će sve generacije moći da nađu sebe.

Branko Kockica sa suprugom
Branko Kockica sa suprugom

Radujem se što je već unapred rasprodato pet izvođenja - rekla je za Kurir Madlena Cepter, koja je glavni „krivac“ što se ruski klasik ponovo igra u Srbiji.Naslovnu ulogu tumači Nina Janković, njenog ljubavnika Vronskog Viktor Savić, a supruga Tihomir Stanić, koji je zamenio Sergeja Trifunovića nedelju dana pred prvo izvođenje.

Vanja Udovičić
Vanja Udovičić

- Od početka karijere sam uskakao. Ponekad sam igrao premijere sa samo jednom probom. Sada sam imao sasvim dovoljno vremena. Tekst je divan i lako se nauči. Uloga je kao skrojena za mene - lep dar jer prvi put igram u Madlenijanumu. Nina je najlepša glumica s kojom sam igrao, mada je bilo još lepotica u mojoj karijeri - ističe Stanić.U ansamblu su i Aleksandar Radojičić, Milena Vasić, Tamara Aleksić, Igor Đorđević i deca Stefan Jovanović, Petar Jekić i Olivera Vukadinović. Scenograf je Aleksandar Denić, kostimograf Momirka Bailović, a asistent režije Maša Radović.

Mirjana Bobić
Mirjana Bobić

- Vreme je bilo da odigram ovakvu ulogu. Daša je jedna zverka koja se bori da sačuva porodicu, muža koga voli, da uda sestru, a na kraju spoznaje koliko život nije ono što smo očekivali. Ipak, prihvata da ga živi, za razliku od glavne junakinje, koja nije imala snage da se izbori - veli Milena.Predstavi divan ton daje muzika Aleksandra Koraća i grupa EKV i Letu štuke.Mnogo poznatih- Posebno je dirljiva scena kad se Nina i ja susrećemo u mraku uz stihove „Zar ne vidiš da mi se oči sklapaju“. Daša je odlučila da otvori oči i udahne život postojećem bogu, a Ana je nastavila da sanja - zaključuje Vasićeva.Prvo izvođenje došli su da pogledaju Vanja Udovičić, Zdravko Šotra, Ljubiša Ristić, Minja Subota, Mirjana Bobić, Branko Kockica sa suprugom, Tanja Peternek i drugi.

Filip i Marlena Cepter
Filip i Marlena Cepter

Nina JankovićNAJTEŽE MI JE BILO DA ODIGRAM KRAJNina Janković dobila je najveći aplauz na poklonu, a mladu glumici iz Šapca su iz prvih redova bodrili roditelji i dečko Mateja Dičić.- Ana je uloga koju sam čekala. Ovako jak lik bilo bi lepo da ima svaka glumica u karijeri - kaže Nina, koja je vodila ljubav na sceni s Viktorom Savićem:- Na početku imamo lepu ljubavnu priču, a onda dolazi nerazumevanje. Najteže mi je bilo da odigram kraj i odlazak na železničku stanicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track