(VIDEO +18) NIMFOMANKA 2: Provokativnija i bezobraznija nego ikad!
Foto: Printscreen

U bioskopima

(VIDEO +18) NIMFOMANKA 2: Provokativnija i bezobraznija nego ikad!

Pop kultura -
Glavna junakinja Džo nastavlja da pripoveda o svom životu, dok Seligman pažljivo sluša njenu divlju i poetičnu priču o seksualnim iskustvima u zrelom dobu

Drugi deo filma Larsa fon Trira 'Nimfomanka' na redovnom bioskopskom repertoaru biće od 24. aprila.

Glavna junakinja Džo (Šarlota Geinsburg) nastavlja da pripoveda o svom životu, dok Seligman (Stelan Skarsgard) pažljivo sluša njenu divlju i poetičnu priču o seksualnim iskustvima u zrelom dobu. Kroz poglavlja „Istočna i zapadna crkva", „Ogledalo" i „Pištolj" glavna junakinja se priseća kako je sa partnerom Džeromom (Šaja Labuf) vodila naizgled srećan život posle rođenja sina.

Međutim, Džo iznenada gubi svaku seksualnu senzaciju i traga za novim iskustvima koja bi to promenila. Džerom napušta njihov dom, a sina daje hraniteljskoj porodici. Njen verni slušalac Seligman priznaje da razume njene postupke i Džo počinje da veruje da je on njen jedini pravi prijatelj. Ali, da li je?

Filmom "Nimfomanka" Lars fon Trir zaokružuje tzv. "Trilogiju depresije" koja uključuje njegova prethodna ostvarenja „Antihrist" i „Melanholija".

Danski reditelj i scenarista počeo je da se bavi filmom sa 11 godina. Periodično je patio od depresije, kao i od različitih strahova i fobija. Jednom prilikom je rekao: "U osnovi se bojim svega u životu, osim pravljenja filmova". Jedan je od osnivača avangardnog filmskog pokreta Dogma 95. Osvojio je veliki broj prestižnih filmskih nagrada, među kojima se izdvaja Zlatna palma za film „Ples u tami".

http://www.youtube.com/watch?v=UARpFBVZgyM

(dnevno.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track