Mesec dana zatvora za bubnjara grupe Skorpions
Foto: Wikipedia

Vređao islam

Mesec dana zatvora za bubnjara grupe Skorpions

Pop kultura -
51-godišnji muzičar uhapšen je još 3. aprila nakon izgreda u pijanom stanju na međunarodnom aerodromu u glavnom gradu arapskog emirata

Sud u Dubaiju osudio je Džejmsa Kotaka, bubnjara nemačke rok grupe Skorpions, na mesec dana zatvora zbog vređanja islama.

Kako prenose elektronski mediji, 51-godišnji muzičar uhapšen je još 3. aprila nakon izgreda u pijanom stanju na međunarodnom aerodromu u glavnom gradu arapskog emirata.

U tranzitu za Bahrein, gde je popularni bend trebalo da nastupi na Gran priju Formule 1, Kotak se u jednom trenutku izgubio u hodnicima aerodroma. Vidno pripit, počeo je da vređa putnike nazivajući ih "muslimanskim prostacima" i pokazujući im srednji prst.

Prema policijskom izveštaju, američki muzičar je potom skinuo pantalone i pokazao prisutnima zadnjicu, a kada je video grupu pakistanskih i avganistanskih putnika demonstrativno je začepio nos, vičući da "ne dolazi u obzir da putuje sa njima".

On je na sudu priznao da je pio alkohol, ali je negirao da je vređao islam. Osim što će provesti mesec dana u zatvoru, Kotak će morati i da plati novčanu kaznu od 700 dolara zbog konzumiranja alkohola bez dozvole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track