SVET POLUDEO ZA OVIM TESTOM: Za 2 sekunde pokaže da li ste lepi!

Savršen odnos nosa, usta i brade

SVET POLUDEO ZA OVIM TESTOM: Za 2 sekunde pokaže da li ste lepi!

Pop kultura -
Stavite kažiprst tako da dotiče bradu i nos i ako usne dotiču prst - vi ste lepi, ako ne...
1 / 4

U dve sekunde saznajte da li ste lepi!Naime, trend je počeo na Weibou, kineskoj verziji Fejsbuka, a sada se širi i na drugim socijalnim mrežama.

Testa, odnostno teorije koju koriste i mnogi plastični hirurzi koji smatraju da je lepota zasnovana na savršenom odnosu nosa, usta i brade, vas svrstava u lepe ili ružne. Veoma se jednostavo radi - Stavite kažiprst tako da dotiče bradu i nos i ako usne dotiču prst - vi ste lepi. Ako ne dotiču, onda...

Većina onih koji su probali test su žene, a vodi se ogroman broj diskusija o tome da li test ima smisla, odnosno da li je tačan. Mnogi upozoravaju da je reč o bizarnosti i da ovaj test ne može da pokaže da li je neko lep ili nije.

To potvrđuje i doktor Mark Holmes, koji kaže da test zapravo samo pokazuje donju facijalnu simetriju i proporcije i zove se "Rickettova E-linija".

"Test je veoma zabavan, ali ne može da se uzme za ozbiljno. Lepota nije samo u oku posmatrača, a moramo da imamo na umu da u svetu ima različitih rasa koji imaju različite karakteristike, pa samim tim i različit pogled na lepotu. Zato je ovaj test previše uopšte i nema pravi smisao", rekao je Brent Taner, kozmetički konsultant.

Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track