SPEKTAKL: Bajaga i Instruktori razvalili Križanke!
Foto: Long Plej

Tturneja povodom 30 godina!

SPEKTAKL: Bajaga i Instruktori razvalili Križanke!

Pop kultura -
Momčilo Bajagić i drugovi su u petak uveče za 3.500 Ljubljančana, uz hitove kakvi su "442", "Život je...", "Zažmuri" i "Ako treba da je kraj", priredili dva časa i 45 minuta svirke, koja je okončana sa čak četiri bisa
1 / 5 Foto: Long Plej

Bajaga i Instruktori na turneji povodom 30 godina postojanja održali su još jedan trijumfalan koncert u ispunjenom prostoru Križanki u Ljubljani gde su im specijalni gosti bili Pero Lovšin, Manjifiko, Lado Leskovar i Slaviša Stojanović!

Momčilo Bajagić i drugovi su u petak uveče za 3.500 Ljubljančana, uz hitove kakvi su "442", "Život je...", "Zažmuri" i "Ako treba da je kraj", priredili dva časa i 45 minuta svirke, koja je okončana sa čak četiri bisa!

Po raspoloženju publike svirka u Križankama, prelepom koncertnom prostoru na otvorenom, bi potrajala još ali se morala poštovati odredba o završetku do ponoći.

Dodatnu draž slavljeničkom koncertu u Ljubljani donela su gostovanja - pored čuvenog pevača zabavne muzike Ladu Leskovara, tu su bili legendarni frontmen Pankrta Pero Lovšin, koji se pridružio se u "Mojim drugovima", dok je Manjifiko (Magnifico) bio u ulozi najavljivača recitujući na slovenačkom stihove pesama "Dobro jutro džezeri", "Godine prolaze" i "Muzika na struju".

Najveće iznenađenje večeri bilo je pojavljivanje trenera šampionske Crvene zvezde Slaviše Stojanovića koji je pokazao zavidnu veštinu na gitari svirajući "Tišinu". Da slavlje bude potpuno klavijaturista Saša Lokner je upravo u petak proslavio svoj 50. rođendan!

Sa tri rasprodata koncerta u zagrebačkoj Tvornici u martu Bajaga i Instruktori su počeli turneju povodom 30 godina od izlaska prvog albuma "Pozitivna geografija" (1984), a nedavno su, između ostalog, napunili klubove "Revelin" u Dubrovniku i kultni "100" u Londonu.

Bajaga i Instruktori biće među brojnim izvođačima koji će u utorak 10. juna svirati na humanitarnom festivalu "Noć za pomoć" u Domu omladine Beograda, čiji je sav prihod namenjen ugroženima od poplava u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track