IZNENADIĆETE SE: Sve što niste znali o seriji Prijatelji!
Foto: Wikipedia

Deset godina prikazivanja

IZNENADIĆETE SE: Sve što niste znali o seriji Prijatelji!

Pop kultura -
Evo nekoliko iznenađujućih činjenica o sitkomu koji je trajao deset godina i od glavnih glumaca - Lize Kudrou, Kortni Koks, Dženifer Aniston, Meta Leblanka, Metjua Perija i Dejvida Švimera - napravio milionere

Iako je reč o jednoj od najpopularnijih serija u istoriji televizije, verujemo da neke stvari o "Prijateljima" niste znali. Evo nekoliko iznenađujućih činjenica o sitkomu koji je trajao deset godina i od glavnih glumaca - Lize Kudrou, Kortni Koks, Dženifer Aniston, Meta Leblanka, Metjua Perija i Dejvida Švimera - napravio milionere. Fibi: Uloga luckaste Fibi bila je ponuđena Elen Dedženeris, ali ona ju je odbila i ubrzo dobila priliku da igra u sopstvenom sitkomu “Elen”, koji je prikazivan do 1998.

Zamena: Kortni Koks je trebalo da igra Rejčel, a Moniku glumica Dženifer Aniston. Već na prvoj čitalačkoj probi, međutim, svima iz ekipe postalo je jasno da bi njih dve trebalo da zamene uloge.

Dva i po Čendlera: Uloga Čendlera Binga prvo je bila ponuđena Džonu Krajeru, kojeg je kasnije proslavila uloga Alena u seriji "Dva i po muškarca".

Uloga geja: Čendler Bing je zamišljen kao lik koji ima homoseksualne sklonosti, ali su producenti ubrzo od toga odustali. Ipak, zadržali su u njemu ponešto od onoga što su bili osmislili za gej lik, pa otuda Čendler mrzi sport.

Brus Vilis: Da li znate koliko je Brus Vilis plaćen za pojavljivanje u dvema epizodama serije? Nijedan dolar! On i Metju Peri su se prijateljski opkladili na snimanju filma “Ubica mekog srca” da ako Vilis bude izgubio, što se i desilo, gostuje u sitkomu za džabe.

Previše aplauza: Kada se Tom Selek pojavio u seriji, publika je poludela od sreće i legendu nagradila stojećim ovacijama. Bilo je potrebno mnogo vremena da bi se primirili, pa je snimljen materijal bio neupotrebljiv. Stoga su scene ulaska Seleka snimljene ponovo, ali ovaj put bez publike.Razbijeno ogledalo: Onaj zlatni ram oko špijunke na vratima stana u kojem su živele Monika i Rejčel, prvobitno je bio ogledalo, ali su ga članovi ekipe slučajno razbili još pre nego što je serija uopšte počela da se prikazuje.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track