SPEKTAKL: Mejdeni zapalili Donji grad
Foto: Dragana Udovičić

Održali koncert pred 25.000 ljudi

SPEKTAKL: Mejdeni zapalili Donji grad

Pop kultura -
Vatra gorela na sve strane i pratila Dikinsona, koji je prenosio neverovatnu energiju
1 / 5 Foto: Dragana Udovičić

Najpoznatija svetska metal grupa Ajron mejden održala je u utorak veče spektakularni koncert pred 25.000 fanova pod otvorenim nebom u Donjem gradu, ispod Kalemegdanske tvrđave.

Isprašili... Ajron Mejden
Isprašili... Ajron Mejden

Kako se nastup približavao, kiša je prestajala da pada, a Bulevar vojvode Bojovića bio je prepun fanova, koji su se skupljali satima pre nastupa. Iznad njihovih glava održan je i poseban akrobatski aero-šou, koji je izveo pilot Vladimir Bulat. Švedska metal atrakcija Goust zagrevala je publiku pred izlazak Brusa Dikinsona.

Aca Seltik
Aca Seltik

Mejdeni su izveli spektakl koji je zapalio Kalemegdansku tvrđavu. Na bini, širokoj čak 44 metra, smenjivale su se gigantske zavese sa slikama koje su predstavljale različite segmente koncerta i pratile hitove koji su obeležili istoriju rok muzike: „Fear of the Dark“, „The Trooper“, „Run to the Hills“, „Number of the Beast“... Popularna maskota Edi pojavio se na bini u nekoliko izdanja, a jedno ima čak šest metara. Rasveta i pirotehnika bili su vrhunski - vatra je gorela na sve strane i pratila Dikinsona, koji je prenosio neverovatnu energiju i publiku dovodio do ekstaze.

Skaj Vikler
Skaj Vikler

S obzirom na to da je turneja „Maiden England“ većim delom bazirana na turneji „Seventh Son of the Seventh Son“ iz 1988. godine, set-lista je uglavnom bila iz perioda osamdesetih, a mnoge od pesama su fanovi, među kojima su bili i crnogorski ministar spoljnih poslova Igor Lukšić i muzičari Aca Seltik, Skaj Vikler i Đule Van Gog, imali mogućnost da poslednji put čuju uživo.

Đule Van Gog
Đule Van Gog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track