NJEGOV DUH ŽIVI KROZ PESME: 13 godina od odlaska Davorina Popovića!
Foto: Rojters

Sećanje na Pimpeka

NJEGOV DUH ŽIVI KROZ PESME: 13 godina od odlaska Davorina Popovića!

Pop kultura -
Njegov duh kroz njegove pesme i danas živi, pa za njega znaju i mlađe generacije

Prošlo je 13 godina otkako je otišao veliki čovek i pevač Davorin Popović, frontmen legendarne sarajevske grupe Indeki.

Pimpek, kako su ga zvali od milja, preminuo je 18. juna 2001. godine u Sarajevu o raka gušterače. Mnogi su bili šokirani i beskrajno tužni zbog odlaska ovog velikana koji je sahranjen u Aleji velikana na groblju Bare.

Njegov duh kroz njegove pesme i danas živi, paza njega znaju i mlađe generacije. Davorin Popović rođen je 23. septembra 1946. godine u Sarajevu. U mladosti se bavio rukometom i košarkom, u košarci je bio jedan od najtalentovanijih bekova u to doba u Sarajevu. Bio je kapiten KK Mlade Bosne (kasnije KK Željezničar), pa je kao standardni prvotimac odigrao preko 500 utakmica.

Sportom je aktivno prestao da se bavi 1968. godine. Muzičku karijeru započeo je u grupi Lutalice, a Indeksima se pridružio krajem 1964. godine i do kraja ostaje njen zaštitni znak.

Davorin Popović ostavio je duboki trag kroz pesme "Žute dunje", "Da sam ja netko", "Selma", "Sanjam", "Plima", " Sve ove godine", "Jutro će promijeniti sve", "Pozovi me na kafu draga", "Predaj se srce", "Bacila je sve niz rijeku"...

http://www.youtube.com/watch?v=l3k97AeEBa8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track