PREVIŠE EKSCENTRIČAN: Vlasti Novosibirska zabranile koncert Merilina Mensona

Na meti kritika

PREVIŠE EKSCENTRIČAN: Vlasti Novosibirska zabranile koncert Merilina Mensona

Pop kultura -
Neće biti koncerta Merilina Mensona u Novosibirsku, saopštili su organizatori, dodajući da su vlasti ovog sibirskog grada odbile da daju dozvolu za koncert

MOSKVA - Vlasti ruskog grada Novosibirsk zabranile su održavanje koncerta američkog rokera Merilina Mensona zbog straha da bi njegov ekcentrični nastup mogao da uvredi pravoslavne vernike i promoviše sadomazohizam.

"Neće biti koncerta Merilina Mensona u Novosibirsku", saopštili su organizatori, dodajući da su vlasti ovog sibirskog grada odbile da daju dozvolu za koncert koji je trebalo da bude održan u nedelju 29. juna.

"Borili smo se do kraja, ali je situacija, na žalost, takva da smo morali da se povučemo", ističe se u saopštenju organizatora koji obećavaju da će vratiti novac svima koji su kupili kartu.

Menson (45) je često bio na meti kritika verskih organizacija i zajednica, čak i u rodnoj Americi. Njegov album "Antićrist Superstar" iz 1996. prodat je u sedam miliona kopija širom sveta.

Na stotine verskih aktivista protestovalo je protiv održavanja Mensonovog koncerta u Novosibirsku, optužujući američkog "enfant terrible" za vređanje ruskih pravoslavnih vernika.

"Mensonovi nastupi uživo deluju kao zabavni park sa sadomazohističkim prizvukom. Sadomazohizam je mentalni poremećaj. Novosibirsku ne treba ovakva predstava", kazao je u izjavi za moskovski Eho radio jedan verski aktivista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track