SVIRALI NA BIS: Beogradska filharmonija oduševila Vašington!
Foto: Fonet

Treći koncert

SVIRALI NA BIS: Beogradska filharmonija oduševila Vašington!

Pop kultura -
Pored ambasadora Majkla Kirbija, koji prisustvuje svim koncertima na turneji, na koncertu u Vašingtonu bila je i Meri Vorlik, njegova prethodnica na mestu ambasadora SAD u Srbiji

BEOGRAD - Posle Čikaga, Klivlenda i fantastičnog koncerta u Muzičkom centru Stratmor u Vašingtonu, Beogradska filharmonija večeras završava američku turneju nastupom u u njujorškom Karnegi Holu.

Beogradska filharmonija održala je sinoć treći koncert u okviru američke turneje, publika je ustala prilikom intoniranja himni Amerike i Srbije na početku koncerta, a na nogama je dočekala poslednje taktove nastupa pozivajući orkestar na bis, saopštila je Filharmonija.

Koncert je okupio ne samo srpsku i američku publiku već i predstavnike američke diplomatije. Pored ambasadora Majkla Kirbija, koji prisustvuje svim koncertima na turneji, na koncertu u Vašingtonu bila je i Meri Vorlik, njegova prethodnica na mestu ambasadora SAD u Srbiji.

"Takva je radost što sam u Stratmor centru slušala ovaj divni koncert Beogradske filharmonije. Prošlo je neko vreme od kada sam poslednji put imala tu priliku, a rado se sećam toliko lepih večeri koje sam provela na Kolarcu. Veliko je zadovoljstvo dočekati Beogradsku filharmoniju u Americi i zahvalna sam što ste došli", rekla je Vorlikova, a prenosi Filharmonija. Ambasador Kirbi izjavio je posle koncerta da je Vašington jedinstven, da u Stratmor centar dolaze samo vrhunski orkestri. Odziv publike je bio odličan, kao i nastup u Vašingtonu posle Čikaga i Klivlenda, koji imaju dužu muzičku tradiciju.

"Svaki koncert je bio drugačiji, zbog različitog zvuka u dvoranama, u publici je bilo dosta Amerikanaca. Mislim da je sjajno što je Hristićeva "Ohridska legenda" bila na programu i što je predstavljeno delo srpskog kompozitora", ocenio je ambasador Kirbi. Osim ambasadora SAD u Srbiji, koncertu su prisustvovali pripadnici diplomatskog kora, kao i zvaničnici Stejt departmenta.

Nakon koncerta u Stratmor centru, Beogradska filharmonija večeras završava američku turneju nastupom u Karnegi holu u Njujorku. Sa Filharmonijom će nastupiti čuveni bariton Željko Lučić koji je specijalnu dozvolu za nastup sa našim orkestrom dobio od Metropoliten opere u kojoj godinama nastupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track