Slavni holivudski parovi čije su romanse počele pred kamerama
Foto: Profimedia

Kad film postane stvarnost

Slavni holivudski parovi čije su romanse počele pred kamerama

Pop kultura -
Iako nepisano pravilo kaže da posao i zadovoljstvo ne treba mešati, ljubavnici s velikog platna često su postajali partneri i u privatnom životu. Dok su neke glumačke romanse odolele testu vremena, druge su se pokazale kao katastrofalna greška
1 / 16 Foto: Profimedia

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Story.rsHolivud je savršeno mesto za mešanje posla i zadovoljstva, a emocije koje se rode između filmskih partnera često pređu rampu i traju u pravom životu. Neke ljubavi rađale su se u pauzama snimanja, druge ispred kamera, dok su pojedine veze trajale koliko i promocija aktuelnog filma.Od epske romanse Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor, preko skandalozne afere Breda Pita i Anđeline Džoli, pa sve do omiljenog tinejdžerskog para Roberta Patinsona i Kristen Stjuart, Holivud je uvek imao svoje zvezde čije su se veze prelivale s velikog platna u realnost. Epska ljubav

Romansa Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona počela je 1963. godine na snimanju epskog spektakla Kleopatra i do svog kraja ona je i bila upravo takva – epska. Iako su oboje u to vreme bili u braku, započeli su strasnu vezu, potom su ostavili svoje supružnike i na kraju su završili pred oltarom. Njihov turbulentni odnos pratili su brojni skandali, venčavali su se i razvodili dva puta, varali su jedno drugo, svađali se i mirili, neumereno pili, a umeli su i fizički da se obračunavaju. Posle dvanaest godina Elizabet je ostavila Ričarda, ali kasnije je priznala da je on bio i ostao njena najveća životna ljubav.

Da prava ljubav ne poznaje godine ni granice, dokazao je još jedan par iz zlatnog doba Holivuda. Hemfri Bogart i Lorin Bekol upoznali su se na snimanju filma Imati i nemati 1944. godine. Koketna uloga i zavodljiv nastup mlade glumice privukli su pažnju iskusnog Bogarta koji je u to vreme bio u nesrećnom braku. Razlika od dvadeset pet godina, njegov brak i reditelj koji se toj vezi protivio, bile su, kako je tada izgledalo, nepremostive prepreke. Ipak, ubrzo nakon njegovog razvoda Lorin i Bogart izgovorili su sudbonosno da. Uprkos nesrazmeri u godinama i različitim karakterima, ostali su zajedno sve do njegove smrti 1957. godine.

Kada je 1942. legendarna Ketrin Hepbern došla na snimanje filma Žena godine, u kojem je glavnu mušku ulogu igrao Spenser Trejsi, počela je jedna od najpoznatijih afera u istoriji Holivuda. Oženjeni Spenser uplovio je u romansu s Ketrin, s kojom je snimio još devet filmova, a njihova ljubav trajala je više od dve decenije. Trejsi nikada nije ostavio svoju suprugu, ali Ketrin Hepbern bila je s njim sve do njegove smrti. Ipak, iz pristojnosti, nije se pojavila na njegovoj sahrani.

Slavna švedska glumica Ingrid Bergman svojim ljubavnim životom izazvala je najveći skandal među američkim puritancima pedesetih godina prošlog veka. Tada udata žena s detetom, Ingrid je otputovala na snimanje filma Stromboli koji je režirao Roberto Roselini. Glumica se zaljubila u reditelja i s njim započela tajnu vezu koja je rezultirala trudnoćom. Javnost je bila zgrožena tom vezom, ali ona je izdržala pritisak i ostala u Italiji. Rodila je Roseliniju troje dece, ali njihova ljubav okončala se nakon sedam godina.

Kontroverzni brakoviKraljica popa Madona i Šon Pen upoznali su se na snimanju spota za njenu pesmu Material Girl, posle čega su uplovili u strasnu romansu, a 1985. godine i u brak. Od samog početka njihov brak pratili su mnogi skandali i Penovi fizički obračuni s novinarima, a zbog jednog od tih napada proveo je mesec dana u zatvoru. Godinu dana nakon venčanja radili su zajedno na filmu Šangajsko iznenađenje. Razveli su se 1989. zbog čestih svađa i Penovog nasilnog ponašanja.

Iako je trajao više od jedne decenije, ni brak holivudskih zvezda Toma Kruza i Nikol Kidman nije bio srećan. Upoznali su se 1989. na snimanju filma Dani groma, dok je on bio u braku s glumicom Mimi Rodžers. Kada je odlučio da svoju sreću potraži sa crvenokosom Australijankom, on je jednog dana došao kući i supruzi samo rekao: Ja sam sada s Nikol. Venčali su se već naredne godine. Mada su gradili sliku savršenog para, Nikol je posle razvoda, koji je usledio 2001. godine, priznala kako je preklinjala Toma da je ne ostavi, kao i da je u tom periodu izgubila bebu, ali i da se glumac bez ikakvog upozorenja ili obaveštenja samo iselio iz njihove kuće. Još veći šok doživela je kada je sutradan u novinama pročitala izjavu njegovog predstavnika za štampu da je njihovom braku došao kraj.

Ostavljena pred venčanjePevačica Dženifer Lopez i glumac Ben Aflek zabavljali su se od 2002. do 2004. godine. Za to vreme privukli su veliku pažnju javnosti zbog svoje romanse, ali i dramatičnog raskida. Par je zajedno glumio u filmu Gigli iz 2003, a samo nekoliko meseci pre raskida počeli su rad i na ostvarenju Devojka iz Džerzija.

Verili su se početkom 2004, ali Ben je ubrzo otkazao svadbu i ostavio Lopezovu. Latino diva otkrila je pre nekoliko godina da joj je on slomio srce i ponizio kao niko u životu, dok je Aflek tvrdio da je veza s popularnom pevačicom bila njegova najveća greška, kao i da mu je vreme provedeno u zajednici s njom bilo najgore u životu. Sledeće godine, na snimanju filma Derdevil upoznao je Dženifer Gardner, s kojom je i danas u srećnom braku.Najpoznatiji holivudski par

Bred Pit i Ađelina Džoli upoznali su se na setu snimanja filma Gospodin i gospođa Smit 2004. godine, u vreme kada je Bred još bio u braku sa Dženifer Aniston. Nisam znala ništa o njegovom privatnom životu – izjavila je Anđelina pre nekoliko godina za časopis Vogue i dodala kako smatra da njih dvoje nisu hteli vezu ili planirali sličan scenario.Iako su gospodin i gospođa Smit poricali da su imali bilo kakvu aferu tokom snimanja samog filma, Bred Pit je ubrzo podneo zahtev za razvod od Anistonove i započeo život s novom partnerkom. Danas, oni su u braku i imaju šestoro dece. Bredova bivša supruga Dženifer Aniston godinama nije imala sreće u ljubavi, sve dok 2011. godine na snimanju filma Wanderlust nije upoznala glumca Džastina Terua s kojim se verila.

Afere i osveteIdoli tinejdžera širom sveta Kristen Stjuart i Robert Patinson upoznali su se na snimanju Sumrak sage 2008. godine. Ovaj mladi holivudski par privukao je veliku pažnju za kratko vreme nakon zajedničkog pojavljivanja javnosti, kako ulogama Bele Svon i Edvarda Kalena, tako i svojim ljubavnim životom.

Idila nije potrajala jer je Kristen nakon tri godine veze prevarila svog partnera s dvostruko starijim i oženjenim rediteljem filma Snežana i lovac, Rupertom Sandersonom u kom je ona imala glavnu ulogu. Slike Kristen i Ruperta u strasnom zagrljaju ispunile su naslovnice gotovo svih svetskih časopisa, a osim što je Patinson ostavio Kristen, propao je i rediteljev dugogodišnji brak.

I preljubnička afera Meg Rajan punila je novinske stupce 2000. godine. Glavni akteri, pored ove glumice, bili su njen tadašnji suprug Denis Kvejd i Rasel Krou. Na opšte zaprepašćenje, tada još udata, Meg je započela romansu sa Raselom na snimanju filma Dokaz života.

Iste godine okončala je brak, ali i aferu s kolegom iz filma. Kasnije se tek saznalo da je zapravo Denis bio neverna polovina bračne zajednice, pa je revoltirana Meg odlučila da okonča njihov brak, ali ne bez osvete. Za oko joj je zapao ovaj zgodni Australijanac s kojim je započela strasnu aferu koja je trajala koliko i snimanje filma. Rasel se potom vratio u Australiju gde je zasnovao porodicu, Kvejd se nakon kraha braka ponovo oženio, dok je Meg slomljeno srce zalečila usvajanjem deteta.Partneri iz snovaKada je Eva Mendes upoznala Rajana Goslinga na snimanju filma Kuća pod borovima izjavila je da je on njen partner iz snova. Ubrzo je to postao i u stvarnom životu, a pre nekoliko nedelja njih dvoje dobili su ćerku.

Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds sreli su se na snimanju filma Green lantern, a svoju vezu mesecima su krili od javnosti. Sudbonosno da izgovorili su u tajnosti u septembru 2012. godine.

Mila Kunis imala je samo sedamnaest godina kada je na snimanju serije Lude sedamdesete upoznala Eštona Kučera. S njim je podelila prvi filmski, ali i životni poljubac, a skoro deceniju i po kasnije, nakon njegovog razvoda od Demi Mur, njih dvoje započeli su vezu koja će uskoro biti krunisana rođenjem deteta i brakom.

I španske filmske zvezde Penelope Kruz i Havijer Bardem dugo su krili svoju ljubav. Iako su se upoznali još na snimanju filma Šunka, šunka trebalo je da prođe čak 15 godina dok nisu shvatili da idealno odgovaraju jedno drugom. Vezu su otpočeli za vreme snimanja filma Ljubav u Barseloni, a ovaj par danas je u harmoničnom braku i imaju dvoje dece.

SA SAJTA STORY.RS PREPORUČUJEMO JOŠ:Story Tema: Žene tenisera - vladarke iz senkeStory Tema: Ljubavni parovi kroz decenijeStory Tema: Neka bude ljubav. I bi ljubavStory Tema: Zašto teniserke vole golfere?

Story Tema: Zločin iz strasti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track