Magazin Pipl upokojio pre vremena Kirka Daglasa
Foto: Rojters

Nespotrena greška

Magazin Pipl upokojio pre vremena Kirka Daglasa

Pop kultura -
Reč je o unapred napisanom nekrologu koji je prerano, nečijom nesmotrenošću, objavljen na internetu

LOS ANĐELES - Na sajtu magazina "Pipl" juče je greškom osvanula vesta da je umro slavni holivudski glumac Kirk Daglas, otac ne manje slavnog Majkla Daglasa.

Reč je o unapred napisanom nekrologu koji je prerano, nečijom nesmotrenošću, objavljen na internetu. Uprkos upozorenju "Do Not Pub" (Ne objavljuj) koje masnim slovima stoji u uzglavlju, članak se pojavio na onlajn stranici časopisa o poznatim i slavnim.

"Kirk Daglas, jedno od retkih imena boks-ofisa koje se pojavilo u vreme kada je televizija dominirala američkom kulturom u poratnom periodu, umro je u 97. godini", stajalo je u nekrologu koji je još u toku dana povučen.Iako nije dugo bio na sajtu, izazvao je lavinu podrugljivih komentara na Tviteru.

"Počivaj u miru Kirku Daglase ti koji još nisi mrtav", pisalo je na jednom od njih. Mediji imaju običaj da unapred pišu nekrologe za zvezde ili istaknute ličnosti kako bi bili spremni u slučaju njihove smrti.

Ozbiljni sajt Blumberg je tako 2008. objavio vest o smrti Stiva Džobsa, iako je osnivač Epla poživeo još tri godine.Mitski junak "Spartaka", Kirk Daglas, koji za nedelju dana puni 98 godina, nalazi se na 17. mestu liste najvećih muških glumačkih legendi Američkog filmskog instituta, a trenutno je najviše rangirana živa osoba na toj listi.

Dobitnik je Akademske Počasne Nagrade - Oskara, koji se dodeljuje za životno delo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track