ISPOVEST TINEJDŽERKE: Jedva sam čekala da izgubim nevinost, a evo zašto sam se pokajala

Bez emocija

ISPOVEST TINEJDŽERKE: Jedva sam čekala da izgubim nevinost, a evo zašto sam se pokajala

Pop kultura -
Bili smo privlačni jedno drugom, a emocija nije bilo. Dogovorila sam se sa drugaricom da se Tajler i ja nađemo u njenoj kući dok joj roditelji nisu bili tu, i imali smo seks u gostinskoj sobi

Kada tinejdžeri otkriju kako se osećaju kada razmišljaju o seksu, to često zvuči kao anegdota. Tinejdžeri čitaoci britanskog Hafington posta su podelili svoje priče, a mi izdavajmo jednu od njih. Ispričala je 18-godišnja Zoe.

"Mama, kakvog su ukusa tamponi?”, pitala sam mamu pošto sam u četvrtoj godini videla reklamu za taj ženski higijenski proizvod. Moja četvorogodišnja logika mi je govorila da bilo kakva mašina u koju ubacuješ novčiće, automatski izbaci slatkiš. Mama je ispravila tu zabludu i dala mi objašnjenje dostojno četvorogodišnjakinje, sve sa pticama i pčelicama, a sve se završilo tako što mi je pokazala ožiljak od Carskog reza. Ovakva pitanja sam postavljala tokom celog detinjstva i bez obzira na to koliko su intimna, mama je na njih odgovarala bez nelagode. Znala sam gde je i s kim izgubila svoju nevinost: 15 godina, moj ćale, njen budući muž i kasnije bivši suprug.

Bila sam mnogo naprednija od mojih vršnjaka kada smo stigli do različitih vidova kontracepcije. Zahvaljujući mojoj mami i njenom otvorenom pristupu dijalogu o seksu, bila sam seksualno osvešćena i pozitivna. Uprkos tome što sam imala sve te informacije, u 17. godini suve činjenice nisu bile dovoljne - želela sam iskustvo. Tokom srednje škole nisam bila tip za veze. Ideje o romantičnoj vezi, vezanosti za drugu osobu, zavisnosti, su u mom tinejdžerskom mozgu bile protiv mog “feminističkog” imidža. Imala sam jednog dečka Tajlera, kog sam šutnula posle par meseci i kasnije mi je bilo žao. Naš odnos je bio kratak i nevin, seks nije bila opcija. Godinu dana kasnije sam čvrsto rešila da izgubim nevinost i Tajler je delovao kao prihvatljivo rešenje.

Pošto sam razgovarala s njim i kada smo se oboje složili da ne želimo vezu, odlučili smo da budemo “prijatelji s povlasticama”. Bili smo privlačni jedno drugom, a emocija nije bilo. Dogovorila sam se sa drugaricom da se Tajler i ja nađemo u njenoj kući dok joj roditelji nisu bili tu, i imali smo seks u gostinskoj sobi. Nije bilo ništa posebno. Nisam očekivala da mi prvi put bude ispunjen strašću i višestrukim orgazmima, a ovo je bilo baš daleko od toga. Moj bivši je bio ozbiljan i zahtevao je striptiz. Plesala sam po sobi uz čudne pokrete. Tajleru nije bilo zabavno. Kada smo se napokon bacilli na posao, bolelo je - mislila sam da mi se vagina pokidala na dva dela, ali sam nastavila da se smejem i izvaljujem fore sve vreme. Kada je završio, ustao je iz kreveta, obukao se i otišao izgovorivši jednu reč: "Mir".

Ja sam otišla dole kod drugarice (koja mi je kasnije rekla da je sve vreme stajala ispred vrata i prisluškivala) i smejale smo se zajedno mom iskustvu. Kada sam stigla kući plakala sam. Ne zato što više nisam bila “čista”, niti zato što me je bolela vagina, već zato što sam isfolirala sve tokom mog prvog seksa. Nisam glumila zadovoljstvo. Ni orgazme. Lažirala sam lakoću, odsustvo emocija, kojih je u suštini bilo baš mnogo.

Bila sam nepoštena prema Tajleru o tome kako gledam na seks, a seks bi trebalo da bude nešto iskreno. Ljudi bi trebalo da uđu u to sa jasnom motivacijom i očekivanjima, bilo da se radi o vezi na jednu noć, letnjem flertu ili dugoj i posvećenoj vezi. Iako sam mislila da baratam s mnogo činjenica o seksu, nisam shvatila koliko je važno da budem iskrena kada pričam o svojim namerama, a kad sam to uvidela, bilo je prekasno. Da sam se na vreme suočila sa svojim osećanjima, izbegla bih osećaj povređenosti (a i čudan striptiz).

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

(Huffington post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track