Patrijarh: Dobrica Ćosić je srpstvo video kroz Crkvu

Devedeset tri godine od rođenja slavnog pisca

Patrijarh: Dobrica Ćosić je srpstvo video kroz Crkvu

Pop kultura -
Irinej je istakao da se autor Pavlović kreativno izrazio kao učesnik, svedok i tumač najsudbonosnije etape burnog života Srbije u poslednjih stotinu godina

Povodom devedeset tri godine od rođenja i šest meseci od smrti slavnog pisca Dobrice Ćosića, patrijarh srpski Irinej primio je dr Milivoja Pavlovića, autora knjige „Ogledalo Dobrice Ćosića“.Govoreći o izdanju, patrijarh je istakao da se Pavlović kreativno izrazio kao učesnik, svedok i tumač najsudbonosnije etape burnog života Srbije u poslednjih stotinu godina.- Ćosić je Srpstvo video kroz Crkvu i svetosavlje. Na izričit zahtev sahranjen je po pravoslavnim običajima, želeći time da naglasi istovetnost svoje sudbine sa sudbinom naroda iz kojeg je ponikao, kao i sa sudbinom svojih književnih junaka i većine čitalaca - otkrio je Irinej.

Velikan književnosti... Ćosić
Velikan književnosti... Ćosić

Partijarh je govorio o dostojanstvu s kojim se Ćosić suočavao sa starosti i bolestima.Razgovor s Irinejom o književnom i životnom podvigu Dobrice Ćosića autor će objaviti u drugom, dopunjenom izdanju svoje knjige.(Lj. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track