Najnovije vesti

ALBANAC JE SA 14 PRODAO U BELO ROBLJE: Imala sam seks sa 110 muškaraca za dan i 6 puta preležala sif
Foto: Shutterstock

Tužna sudbina

ALBANAC JE SA 14 PRODAO U BELO ROBLJE: Imala sam seks sa 110 muškaraca za dan i 6 puta preležala sif

Pop kultura
Dok prepričava svoju potresnu ispovest, Megan skoro bezizražajnog lica i bledog pogleda govori jednim, tihim tonom

Sa samo 14 godina, Megan je prodata kao belo roblje. Danas, 11 godina kasnije, živi u konstantnom strahu da će se mračne senke prošlosti vratiti po nju.

Prema statistici Ujedinjenih nacija, čak 2,4 miliona ljudi širom sveta postanu žrtve trgovine ljudima, a 80 odsto je i seksualno eksploatisano. Jedna seks robinja zatočeniku donese izemeđu 500 i 1.000 funti nedeljno, a često je prinuđena da istovremeno ima seks sa više muškaraca. Potresno poglavlje života ove devojke počelo je kada je bila na letovanju u Grčkoj sa svojom majkom koje se neslućeno pretvorilo u pakao.

"Ceo moj identitet, moja ličnost…sve je bilo ukradeno. Ukoliko sami niste bili deo ovog pakla, nikada nećete razumeti", objašnjava ona. Dok prepričava svoju potresnu ispovest, Megan skoro bezizražajnog lica i bledog pogleda govori jednim, tihim tonom. Kao da se plaši da dozvoli bilo kojoj emociji da ispliva na površinu i pusti glas. Kao da se plaši slobode. Megan je rešila da svoju ispovest objavi u knjizi, koja bi trebalo da ima terapeutsko dejstvo.

Foto Thinkstock
Foto Thinkstock

"Kada sam izašla iz svega, nisam nikome smela da pričam o onom što mi se dogodilo. Samopouzdanje sam sasvim izgubila, drhtala bih kada bi neko pored mene viknuo ili samo povisio ton. Bila sam senka i još slabije od toga", priča Megan kojoj je dijagnostikovan sindrom posttraumatskog stresa. Kao dete razvedenih roditelja, imala je teško detinjstvo. Da situacija bude još gora, i majka I otac su imali problem sa alkoholom. Njeno detinjstvo su obeležile mračne uspomene, svađe i stresne situacije u kojima nije umela da se snađe.Kada je imala 14 godina otputovala je u Grčku sa svojom majkom. U sebi je nosila očajničku potrebu da bude voljena i prihvaćena. Prve večeri majka i ona su sišle u hotelski bar, gde je prvi put primetila Jaka,  zgodnog Albanca koji joj je odmah privukao njenu pažnju.

Do kraje nedelje, Megan je ubedila majku da ostanu u Grčkoj gde bi ona živela sa svojim novim dečkom. Prema njenim rečima, majka se tada nije osećala najbolje i nije bila u stanju da jasno razmišlja. Pristala je i ubrzo i sama otpočela vezu sa lokalnim ugostiteljem. Za Megan, to je bila prilika da konačno zakorači u novi život, pun mogućnosti, ljubavi i razumevanja. Veza sa Jakom, dosta je obećavala i tada je konačno osetila mir za kojim je dugo traghala. Sa Jakom, tamnoputim markantnim muškaracem, uprkos jezičkoj barijeri, se odlično slagala, a on je prema njoj bio veoma pažljiv I drag.

Ubrzo, njegov „neodoljivi šarm” pretvorio se u zver željnu kontrole. Njegove promene raspoloženja postale su veoma naporne I sve češće je pominjao svoju porodicu. Pričao je da je njegova majka bolesna od raka i da joj je hitno potrebna operacija, a da njegova familija nema novca za tako nešto.

Foto printskrin
Foto printskrin

Zatim bi pričao kako zamišlja da će sa Megan jednog dana imati predivnu kuću sa mnogo dece I da će imati sve što požele, ali da bi, kako bi to ostvarili, morali da se presale u Atinu gde žive njegovi rođaci koji bi mu pomogli da nađe bolji posao.Megan se složila, iako je znala da bi u tom slučaju morala da se rastane od majke. Kada su stigli u Atinu, Megan je otkrila užasavajuću istinu koja je stajala u začelju divnih obećanja I ubrzo se našla u središtu prostitucije.

"Sećam se koliko sam drhtala kada sam prvi put išla stepenicama te zgrade gde su njegovi rođaci živeli. Nikada neću zaboraviti hladan znoj koji me je oblivao I govorio mi da nešto nije kako treba", priča Megan. Ostavili su je u maloj sobi bez prozora sa jednim dušekom koji je ležao na podu. Pored njega je stajala mala kamera. Tada ju je prvi put silovao. Ostavio ju je na prljavom krevetu, umazanom krvlju, dao joj 50 funti i kutiju kondoma. To je bio prvi seks koji je Megan imala u životu. Godinama kasnije krivila je sebe što tada nije pobegla. Zbog čega se nije borila i pokušala da se izbavi iz tog pakla?

Umesto toga, ostala je na tom dušeku, nakojem je kasnije nastavila da ima seks sa različitim muškarcima koji su joj davali novac za njene usluge. Svakodnevno je trpela poniženja, a kada bi se usudila da Jaka zamoli da je pusti, pretio bi joj da će joj ubiti majku. Njeno samopouzdanje bilo je toliko uništeno da je I sama poverovala da nikada neće biti bolje. Da ne može da bude jer ona ni ne zaslužuje bolju priliku.U potpunosti je zavisila od Jaka. Da li će dobiti čistu garderobu, hranu, vodu…Za sve je morala da dobije posebnu dozvolu. Jedno vreme bila je prostitutka u na ulicama Italije, što je na nju ostavilo posebne traume. Od drugih žena imala je jednak strah kao I od klijenata, a za seksualne usluge dobijala bi tek 20 funti.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

"Nisam imala odmor. Nikad. 40, 50, 60 klijenta za jedan dan I nikada nije bilo dovoljno – objašnjava ona.Dok zadire u svoju turobnu prošlost, Megan se seća da je jednom zadovoljila čak 110 mušakaraca, nakon čega se teško razbolela. Prema njenim rečima bila je, na neki način u poslusvesnom stanju i celu situaciju je preživela tako što je uspevala da „isključi mozak” u nekim momentima. Neuhranjena, bleda i izmorena. Megan je preležala sifilis i salmonelu šest puta. Kad god se ne bi ponašala u skladu sa „dogovorom” bila bi surovo kažnjivana. I sada, nakon 11 godina, jasno oseća ukus svoje krvi.

Jak ju je kasnije prodao drugom makrou koji ju je sve vrem,e terao da svojoj majci piše pisma i šalje razglednice kako bi je uverila da je sve u redu. "Bili su veoma proračunati i uvek razmišljali par koraka unapred. Nije bilo tako lako ustati I pobeći, a pogotovo u mom mentalnom stanju. Nisam imala dovoljno snage za tako nešto. Zarobili su ne samo moje telo, već i dušu i um. Postala sam robot koji je izvršavao svoje dužnosti", govori Megan. Sirota devojka je čak nekoliko puta bila privedena u policijsku stanicu, ali od prevelikog straha nije smela da ispriča svoj problem. Živela je konstantnoj paranoji da će biti ubijena I da motre na svaki njen korak. Na kraju je preživela psihotičnu epizodu i nakon toga stacionirana u grčkoj bolnici gde je provela tri meseca. Odvojena od spoljnog sveta, osetila se dovoljno sigurno da ispriča šta joj se dogodilo.

Lekari su kontaktirali njenu majku i njih dve su ubrzo ponovo bile zajedno i vratile su u Britaniju. Megan je dobila terapiju antidepresivima I sedativima I dugo se borila sa depresijom, anksioznošću I mračnim mislima. Nakon nbrojnih neuspešnoh ljubavnih veza koje je pokušala da ostvari, Megan se okrenula alkoholu. "I dalje se osećam kao da imam deset godina, kao das am još uvek dete sa dečjim osećajima. Nisam dugo smela da se upustim u seksualni odnos, a kada sam to činila, morala sam da budem pod dejstvom alkohola", priča Megan.

Ona je tada svoju priču poverila koleginici koja je potom obavestila antitrafiking organizaciju, koja je ubrzo stupila u kontakt sa Megan I predložila joj da pređe u sigurnu kuću namenjenu žrtvama nasilja. "Posle dugo vremena, konačno živim u miru. Osećam da sam jaka i odlučna. Sada se osećam kao Megan", tiho je rekla.

(Žena BLic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...