NIJE REČ O NOVCU: Zašto devojke vole starije muškarce
Foto: Reuters

Saznajte

NIJE REČ O NOVCU: Zašto devojke vole starije muškarce

Pop kultura -
Stariji muškarci retko čine nešto samo zato što bi to zadovoljilo druge

Da srednjoškolke luduju za fakultetlijama, a studentkinje za zrelim, zaposlenim muškarcima – nije nikakva novost, ali je u pitanju fenomen koji je vršnjacima ovih devojaka potpuno neobjašnjiv, jer neretko čak stvar nije ni u novcu.

Ono što frustrira mnoge mlađe momke jeste to što teško mogu da izlaze s devojkama iz svoje generacije, jer one, iz nekog njima neshvatljivog razloga, neće ni da pogledaju nekog svog vršnjaka, već biraju one starije.

Evo u čemu je stvar:

Stariji znaju kako se postupa sa ženamaNije reč samo o pristojnosti ili kavaljerskom ponašanju. I ove osobine mnoge žene doživljavaju kao privlačne, posebno kada muškarac pridržava dami vrata. Ali, glavni razlog se ipak krije u spavaćoj sobi. Muškarci tek u zrelijim godinama shvate kako treba zadovoljiti ženu.

Stabilniji suI to na više nivoa! Stariji muškarci su prošli toliko toga da mlađe žene koje ulaze u brak s njima mogu biti sigurne da oni zaista žele da se venčaju. Oni su stabilniji u održavanju odnosa, vođenju finansija, lakše odustaju od življenja u prošlosti, lakše opraštaju, mentalno su čvršći i ne zamaraju se nevažnim stvarima.

Imaju više samopouzdanjaStariji muškarci retko čine nešto samo zato što bi to zadovoljilo druge. Oblače se kako žele i sigurni su da je to u redu. Takođe, lakše se upuštaju u interakcije s drugim ljudima, bez opterećujućih razmišljanja o tome šta oni o njima misle.

Zreliji suZrelost nije pitanje godina, ali daleko je verovatnije da ćete je pre pronaći kod starijih muškaraca. Zanemarite li one koji u pubertet ulaze sa 60, verovatnoća da će vas 50+ muškarac osramotiti nekom bezobraznom šalom ili da će se upustiti u takmičenje u ispijanju piva i glasnom podrigivanju je zanemarljiva.

Učili su na svojim greškamaMlađi muškarci su skloni ponavljanju grešaka. Kada to shvate, već su u zrelijim godinama. Stariji muškarci su naučili gde greše, oprezniji su i promišljeniji. Obično su i nešto mudriji, što može da bude veoma privlačno.

Znaju šta želeOvo se odnosi kako na spavaću sobu, tako i na ono što se dešava van nje. Neodlučni muškarci nisu seksi. Odlučni muškarci jesu. I to je to. Žene ne žele da gube vreme s nekim ko će ih pozvati na sastanak, a onda čitavo veče razmatrati šta bi moglo da se radi i kuda da se ide.

Ne podnose dramuStariji muškarci nemaju vremena za dramu. I ne tolerišu dramu. Zbog toga devojke uz starije muškarce prevazilaze svoje srednjoškolske bubice i postaju prave žene. Iskustvo pokazuje da devojke uz starijeg muškarca prestaju da podnose drugarice koje ih stalno uvlače u nepotrebne zaplete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja