Miloš Biković proveo jedan dan u zatvoru
Foto: Damir Dervisagic

Ekipa filma „Bićemo prvaci sveta“ u Zabeli

Miloš Biković proveo jedan dan u zatvoru

Pop kultura -
Glumac s kolegama bio u KPZ u Požarevcu, posle čega su se družili sa 2.000 građana u sportskoj dvorani
1 / 2 Foto: Damir Dervisagic

Ekipa Kurira pridružila se Milošu Bikoviću, Strahinji Blažiću, Mariji Stokić, Ivani Dudić i članu producentskog tima „Intermedija netvorka“ Aleksandru Radoševiću u požarevačkom zatvoru Zabela, gde je organizovano prikazivanje filma „Bićemo prvaci sveta“.Oni su se poklonili pred više od 200 zatvorenika koji su imali priliku da pogledaju ostvarenje Darka Bajića. Osuđenici poput Legije, Joce Amsterdama, Radomira Markovića ili Zvezdana Jovanovića, koji služe kaznu u ovoj kazneno-popravnoj ustanovi, izostali su s projekcije.- U zatvoru nisam bio ranije. Drago mi je što smo došli u Zabelu da predstavimo naš film. Tim ljudima je potrebno pružiti ruku. Da im je bila pružena kada treba, oni nikad ne bi završili iza rešetaka. Potrebno je učestvovati u procese njihove inkluzije. Meni je divno kada neko želi da se popravi - kaže Biković, koji u filmu tumači lik zavodnika Radomira Šapera.

Biković: Drago mi je što smo došli u Zabelu. Tim ljudima treba pružiti ruku
Biković: Drago mi je što smo došli u Zabelu. Tim ljudima treba pružiti ruku

Za razliku od njega, student glume Strahinja Blažić, koji igra Nebojšu Popovića, imao je prilike da se upozna sa životom u zatvoru jer je spremao predstavu „Čovek bez mase“ i morao je da opravda postupak čoveka koji je počinio teško krivično delo.- Veoma mi je drago što je film pušten u Zabeli. Nema ništa lepše nego kad ljudima makar nakratko ulepšamo svakodnevicu, koja je siva. Naš film zrači optimizmom. On ne može da promeni svet, ali može da učini da izađete iz sale kao bolji ljudi - smatra Blažić.Nakon Zabele, ekipa se uputila u Požarevac, gde je novi bioskopski hit prikazan u sportskoj hali pred oko 2.000 ljudi.

Velika zvezdaMILOŠ POPULARAN KAO NOLEU Zabeli glumci nisu imali kontakt sa osuđenicima, ali u Požarevcu devojčice nisu dale Milošu Bikoviću da diše. One su glumca pratile u stopu, a gotovo cela hala poželela je da se slika s njim i uzme autogram.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track