Dinosaurusi su nam disali za vrat
Foto: Youtube

Zvezde filma Svet iz doba jure za Kurir

Dinosaurusi su nam disali za vrat

Pop kultura -
Realno: Nacrtani su pomoću specijalnih efekata, a ja sam zaista osećala kao da su pored mene živa bića, kaže glumica Brajs Dalas Hauard, koja tumači Kler, strogu supervizorku parka

Nakon 22 godine od poslednjeg nastavka legendarnog filmskog serijala „Park iz doba jure“ u režiji Stivena Spilberga u bioskope je stigla nova 3D atrakcija „Svet iz doba jure“.Stiven Spilberg kao izvršni producent okupio je novu ekipu, na čijem su čelu reditelj Kolin Trevorov i glumci Kris Prat i Brajs Dalas Haurad.„Park iz doba jure“ imao je ogroman uticaj na čitavu jednu generaciju, a Treverov nam prenosi svoje prve impresije kad je saznao da će mu biti poverena režija.- Kad sam primio telefonski poziv, mislim da me je obuzela kombinacija straha i uzbuđenja. Od početka je moj cilj bio da napravim priču koja je nova, drugačija i rizikovao sam da doživim užasan neuspeh jer nikada ne znate kako će to fanovi ovog filma prihvatiti.Glumac Kris Part, poznat i po ulozi u filmu „Guardians of the Galaxy“, i sam je bio fan čuvenog serijala koji je gledao kao tinejdžer.- Važno je bilo napraviti nešto novo, sveže, drugačije, i to se najviše osetilo kod Kolina, koji je prihvatio da režira. On je imao potpuno novu ideju kako bi film trebalo da se snimi.Naizgled hladnu i strogu supervizorku parka Kler tumači glumica Brajs Dalas Hauard, ćerka Rona Hauarda, koju je publika upoznala i kroz uloge u filmovima „Spajdermen 3“ i „Sumrak saga“.- Reditelj mi je stalno govorio da je ona kao ja. Ona je vrlo nametljiva i ja mogu da se nosim s tim. U ovakvim filmovima zapravo nema prave glume. Ovde postoji toplina između glumaca i dinosaurusa, koji su nacrtani pomoću specijalnih efekata, i ja sam zaista osećala kao da su pored mene živa bića - istakla je glumica.

HvalospevSPILBERG ZNA ŠTA PUBLIKA ŽELIKolin Treverov je oduševljen saradnjom sa Spilbergom:- On je zaista sjajan reditelj, ali je još bolji pripovedač. Prava je privilegija raditi s nekim ko tako dobro zna šta publika želi da vidi i kako želi da se oseća svakog trenutka. Bio je tu za mene kad mi je bio potreban, ali tokom snimanja povukao se i pustio me da se sam izrazim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track