IZREKE KOJE NAS UČE ŠTA JE LJUBAV: Ako ćutiš, čuće te samo onaj ko te voli...
Foto: Profimedia

Da se zamislite

IZREKE KOJE NAS UČE ŠTA JE LJUBAV: Ako ćutiš, čuće te samo onaj ko te voli...

Pop kultura -
Ove izreke će vas naterati da se zamislite šta je zapravo ljubav, ali i ko je zaslužuje

Oko nje su se sukobili i borili, svađali i mirili, vodili ratovi... Zbog nje su se smejali i plakali, uzimali i davali, tražili i gubili... Uzrok je života i smrti. Jedina stvar koja će uvek biti sigurna: LJUBAV!"Voleti pa propasti, to ide jedno sa drugim od pamtiveka. Volja za ljubavlju, to je ujedno biti spreman na smrt. To ja kažem vama - kukavicama!" "Muškarac sanja o kompletnoj ženi. Žena sanja o kompletnom muškarcu. Ali ne shvataju da ih je Bog stvorio da jedno drugo učine kompletnim." "Ako ćutiš, čuće te samo onaj ko te voli..." "Ko je bio voljen, zaboravio je. Uspomene imaju samo oni koji su voleli."

foto:  Profimedia
foto: Profimedia

"Tražiti put do ljubavi razumom, isto je što i tražiti svetiljkom sunce." "Ako ti u pamćenju ne prebiva ni najmanja ludost na koju te navela ljubav - nikad nisi ni voleo." "Nema te poezije koja bi mogla da se vine do onih visina do kojih dopire ljubav." "Prava ljubav je opasna samo ako je poslednja."

foto: Profimedia
foto: Profimedia

"Voleti znači naći u sreći tuđoj svoju sopstvenu."

"Ljubav je stvar osećanja, a ne volje. Ne mogu te ljubiti zato što hoću, a još manje zato što moram. S toga je obavezna ljubav glupost.""Srećan je ko ume da voli."

"Tražite ljude koje biste voleli. To je tajna i uspeh čitavog života."

"Zaljubiti se ne znači voleti. Čovek se može zaljubiti i mrzeti."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track