POVRATAK NA MALE EKRANE: U Muzičkom toboganu uživaće neki novi klinci
Foto: Min

Obrazovni program

POVRATAK NA MALE EKRANE: U Muzičkom toboganu uživaće neki novi klinci

Pop kultura -
Svojevremeno je emisija, čije je zaštitno lice bio Minja Subota, obarala sve rekorde u gledanosti i, pre svega, muzički edukovala decu

Jovan Adamov, poznati novosadski kompozitor i dirigent, potvrdio je za Kurir da se ozbiljno razmatra mogućnost povratka antologijske dečje emisije „Muzički tobogan“ na male ekrane.Svojevremeno je emisija, čije je zaštitno lice bio Minja Subota, obarala sve rekorde u gledanosti i, pre svega, muzički edukovala decu.Edukativno- To je zaista bila kultna emisija kojoj nijedna tog profila nije dorasla na prostorima bivše Jugoslavije. Ovo nije moj stav. Visoko mišljenje o „Muzičkom toboganu“ izneli su poznati autori udžbenika za decu i pedagozi. Oni ocenjuju da je emisija na veoma prijemčiv i zabavan način edukovala decu i učila ih pravim vrednostima - kaže Adamov.Popularni Joca, čija su muzička nadmudrivanja s Minjom oduševljavala decu koja sada imaju svoje potomke, otkriva da će, najverovatnije, najpre biti snimljen novogodišnji „Muzički tobogan“ u produkciji RTV.

Počeci... Minja Subota - Foto: MINJASUBOTA.COM
Počeci... Minja Subota - Foto: MINJASUBOTA.COM

Bez premca- Ideja je da pozovemo sve značajnije učesnike emisije, autore muzike za decu, pevače, glumce, ljude od kojih deca imaju šta da nauče. U toku su pregovori. Nadam se da ćemo ovu zamisao pretočiti u delo i da ćemo potvrditi da je „Muzički tobogan“ i dalje bez premca - kategoričan je Adamov. On je istakao da je ovakav televizijski format neophodan.- Današnja deca su izložena neviđenom šundu, koji propagiraju junaci rijaliti programa. I zato je više nego neophodan ovakav tip emisije za edukaciju - rekao je novosadski kompozitor.U periodu od 1980. do danas „Muzički tobogan“ je bio najgledanija serija zabavne produkcije za decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track