DRAMA U ZAGREBAČKOM POZORIŠTU: Zbog pozornice pune krvi prekinut balet Ana Karenjina
Foto: Profimedia

Šok

DRAMA U ZAGREBAČKOM POZORIŠTU: Zbog pozornice pune krvi prekinut balet Ana Karenjina

Pop kultura -
Jednostavno nismo mogli nastaviti dalje. Pod pozornice bio je prepun krvi, plesači su ostali u šoku, govorila je balerina

Publika je uživala u baletu nastalog prema romanu velikog ruskog pisca Lava Nikolaja Tolstoja, o fatalnoj, stravstvenoj i zabranjenoj ljubavi Ane Karenjine.

Međutim, negde na polovini predstave došlo je do šokantnog prizora. Zavesa na pozornici se neočekivano spustila. Nakon nekoliko minuta izašla je balerina pred publiku i rekla da se predstava mora otkazati zbog povrede baletana.

"Jednostavno nismo mogli nastaviti dalje. Pod pozornice bio je prepun krvi, plesači su ostali u šoku, potrešeni onim što se zbiva. Nije bilo izbora, morali smo publici reći da se predstava ne može odigrati do kraja", kaže balerina Dubravka Vrgoč.

Prava drama se za to vreme u stvari zbila iza scene.

"Znala sam da je nešto krenulo po zlu čim sam čula zvono telefona u četvrtak kasno uveče. Zvali su me ljudi iz našeg baletskog ansambla da mi kažu kako je Tamas prebačen na Kliniku za traumatologiju", kaže Dubravka koja je odahnula kada je čula da je s plesačem sada sve u redu.

Tamas Darai se povredio prilikom jednog doskoka kada je zadobio nehotični udarac u nos.

"Počeo je jako krvariti, bolno je jauknuo a svi smo u prvom trenutku pomislili da mu je nos slomljen. Jako ga je bolelo, nije bilo šanse da nastavi da pleše", kažu članovi balentskog ansambla HNK, koji su povređenog kolegu nakon prekinute predstave odvezli u bolnicu.

"Strašno je sve to izgledalo i nije bilo ni govora o tome da nastavimo s predstavom, da na Tamasovo mesto uskoči njegova zamena. Odahnuli smo tek kada smo došli u bolnicu i kada su lekari ustanovili da ništa nije slomljeno ali da je nos jako udaren. Sanirali su povredu, a Tamas će desetak dana provesti na bolovanju", kažu balerine i baletani zagrebačkog HNK za jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track