EVO KAKO TO RADE POZNATI: 8 trikova za poziranje na Instagramu
Foto: Instagram

Učite od iskusnih

EVO KAKO TO RADE POZNATI: 8 trikova za poziranje na Instagramu

Pop kultura -
Većinu stvari koje radimo, bilo da je u pitanju kafenisanje, ili popodnevno uživanje u restoranu, skoro da ne može da prođe bez jedne Instagram fotke.

Shodno činjenici ova društevna mreža postala je svojevrsni foto-dnevnik, koji dokumentuje sve naše slatke, hedonističke doživljaje. Naše aktivnosti na Instagramu povećavaju se sa dolaskom praznika, a ako želite da postanete baš profi prilikom poziranja, donosimo vam kratak vodič od osam pravila kojima bi trebalo da se rukovodite.

1. Lice ka telefonu - Izdužite vrat i izvucite bradu napred. Možda će vam ova poza izgledati neprirodno, ali tako će vaše lice izgledati mršavije.

2. Ne skrivajte kosu - Nikada nemojte stavljati kosu iza ušiju, otpustite bar jednu stranu kose. Tako će vaše jagodice izgledati bolje.

3. Pronađite svoj bolji profil - Trebalo bi da znate koji profil vam se bolje slika i uvek okrećite tu stranu lica ka fotoaparatu.

4. Razbarušite kosu - Frizure koje ističu volumen vaše kose mnogo se bolje fotografišu nego ravna kosa. Slobodno je razbašurite i dobri rezultati neće izostati.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

5. Pronađite dobro svetlo - Svi znamo da je prirodno svetlo najbolje za fotografije, ali nam u večernjim satima nije dostupno. Zbog toga obratite pažnju na rasvetu koja bi trebalo da bude meka. Izbegavajte da stojite pored izvora svetla.

6. Obratite pažnju na makeup - Ne preterujte sa puderom, birajte rumenilo koje najviše odgovara vašem tenu i naglasite svoje usne. Trebalo bi da znate da se mat i tamni karmini slikaju lošije od nežnih sjajeva.

7. Blagi smešak - Nema potrebe da izgovarate cheese kada se slikate, ali blagi smešak je uvek poželjan. Potrudite se da on bude iskren, jer kez nikad nije dobra opcija.

8. Izbegavajte crno vino i koktele - Usne ili zubi obojeni crnim vinom ili koktelom neće izgledati sjajno na fotografijama, zato obratite pažnju kada sledeći put naručujete piće pre fotografisanja.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

(injournal.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track