(VIDEO) KUSTA OTKRIO: Moj Andergraund bio je prvi rijaliti! Publika se primila na ovu glupost!
Foto: Aleksandar Jovanović

KUSTENDORF

(VIDEO) KUSTA OTKRIO: Moj Andergraund bio je prvi rijaliti! Publika se primila na ovu glupost!

Pop kultura -
PREDSKAZANJE: „Parovi“, „Farma“ i „Veliki brat“ samo su nastavak priče o Marku, Nataliji i drugim likovima koji dobijaju informacije iz spoljnog sveta na kašičicu. Publika se primila na ovu glupost

Radionicu za učesnike i goste Kustendorfa već tradicionalno u punoj sali bioskopa „Prokleta avlija“ održao je Emir Kusturica. Proslavljeni reditelj otkrio je učesnicima festivala kako je snimio „Podzemlje“.

Kultni film... Scena iz „Podzemlja“
Kultni film... Scena iz „Podzemlja“

- Moj film je preteča i simulira rijaliti programe. U „Podzemlju“ junaci dobijaju informacije iz spoljnog sveta na kašičicu, što danas rade u ovim formatima. Današnje rijaliti emisije samo su nastavak priče o Marku, Nataliji i drugim likovima u filmu. Publika se primila na ovu glupost - rekao je Kusturica i dodao:- „Podzemlje“ nije film samo o tome kako je Jugoslavija uništena već i o kraju jednog veka. Bližila nam se informatička revolucija, kraj milenijuma, a to je bio moj odgovor na nove stilove i vreme koje dolazi.Kusta je konačno odgovorio na neke kritike.

Vratio se u Beograd... Ministar Ivan Tasovac
Vratio se u Beograd... Ministar Ivan Tasovac

Šokirao kritičare- Kritičari su „Podzemlje“ videli kao moju kritiku Titove Jugoslavije, što je s..nje. Film govori o ljudskim perverzijama - u svom stilu je kazao reditelj.„Podzemlje“ nikad ne bi bilo snimljeno da nije bilo Karla Baumgartnera, kog je upoznao slučajno.- Dao mi je potpuno odrešene ruke. Danas ne postoje ljudi kao što je bio Karl. Putovao je po svetu i tražio mlade talente. Snimao sam film nekoliko godina i potrošio mnogo novca, što su mi često zamerali. Međutim, kad su videli rezultat na prvoj projekciji 1995, nisu mogli da aplaudiraju od šoka - otkrio je Kusturica.Mladim rediteljima i producentima Kusta je dao jedan savet.Moraš biti subjektivan- Kad sarađujete s nekim, mnogo je važna ljudska komunikacija, bez toga teško može da se radi. Ako želiš da budeš objektivan, udaljavaš se od onog što želiš da kažeš u filmu. Objektivnost u filmu te odvaja od priče. Možeš biti objektivan samo na vestima, dok film treba da bude ličan i da pokazuje tvoju političku svesnost. Velika greška je što se poslednjih godina filmovi prave, a ne razvijaju - zaključio je Kusturica.

KOLJA I GROBOVLASNICI ZAGREJALI STUDENTE
KOLJA I GROBOVLASNICI ZAGREJALI STUDENTE

ČINJENICE O „PODZEMLJU“- Kusturičin film „Podzemlje“ nagrađen je 1995. u Kanu- Producirao ga je Karl Baumgartner- Uskoro će film biti pretočen u seriju od šest epizoda- Dušan Kovačević je napisao roman po filmu

Kustendorf se preselio u AndrićgradSTRANCI SLISTILI ROŠTILJ I TUFAHIJEGosti Kustendorfa juče su posetili Adrićgrad u Višegradu. Kroz grad od kamena zvanice je proveo Kusturica, koji je održao i kraće predavanje o istoriji srpskog naroda i životu velikog nobelovca Ive Andrića. Trenutno se u Andrićgradu radi na izgradnji internata za studente akademije, koja će početi da radi od jeseni. O umetnosti i mladim slikarima Kusta je govorio u galeriji „Lubarda“ na izložbi Marka Kusmuka koju je otvorio. Nakon obilaska organizovana je vožnja Drinom, a stranci su zadivljeno gledali most Mehmed-paše Sokolovića i posebno bili oduševljeni roštiljem, baklavama i tufahijama koji su služeni tokom krstarenja.

Nove generacijeMLAĐI NE SLUŠAJU STARIJEKusturica se prisetio i života u Pragu.- Kad smo studirali, čekali smo nekog novog velikog reditelja da nam kaže šta da mislimo. Danas to nije slučaj, jer je reditelju najvažnija priča, a ne da čuje neke ideje od starijih - primetio je Emir.

Dobar provodKOLJA I GROBOVLASNICI ZAGREJALI STUDENTEKultni kantautor Nikola Pejaković Kolja nastupio je posle ponoći na koncertu u bioskopskoj sali. Kolja i njegovi Grobovlasnici razdrmali su svojim hitovima studente iz celog sveta.- Deco, vi ste budućnost svetskog filma! - rekao je Kolja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track