KINEZI ODLIKOVALI VALTERA: Vojni ateše poklonio sat Bati Živojinoviću!
Foto: Kurir

U poseti kod velikana

KINEZI ODLIKOVALI VALTERA: Vojni ateše poklonio sat Bati Živojinoviću!

Pop kultura -
Kineski vojni ataše u Beogradu posetio je glumačku legendu Velimira Batu Živojinovića i darovao mu svečani vojni časovnik, koji u Kini vaći kao dar u rangu najvišeg ordena.

Kineski vojni ataše u Beogradu za našeg velikana imao je samo reči hvale.

"Presrećan sam danas u vašem toplom domu, u Srbiji, u lepom, belom Beogradu. U lepoti vaše zem,lje i vaše prestonice gde mi je pripala časta da lično upoznam vas, gospodine Živojinoviću, o kome u Kini živi i, uveren sam, trajaće još dugo priča o "Valteru". Ona nadahnjuje junaštvom, slobodarstvom i ljubavlju. Spaja generacije vaših obožavalaca u našoj zemlji", rekao je ataše Vang Haibin tokom posete čuvenom Bati.

Domaćin i junak filma "Valter brani Sarajevo" otpozdravio je kineskim gostima poručujući da su dobro došli sada i uvek.

"Ovde ćete biti uvek dragi gosti, kao što sam i ja bio, ne jednom, već više puta u vašoj velikoj i moćnoj Kini. Među ljubaznim kineskim narodom, koji je pokazao, ne jednom, da razume Srbe i Srbiju kao svoje najprisnije prijatelje. Želja mi je da traje naše prijateljstvo", rekao je Bata za Alo.

Ubrzo, posle emotivnog susreta, kineska delegacija je velikom Valteru darovala svečani vojni časovnik (u Kini je ovaj dar u rangu najvišeg ordena)

Međ poklonima bili su i kineski prepoznatljivi i upečatljivi rukopisi drevnog slikarstva, kaligrafije. Na papirusu, protkanom svilom, ispisana je poruka: za dugovečno prijateljstvo.

"Gospodin Vang nam je ispričao kako je odlučio da upiše vojnu akademiju, da se opredeli za taj poziv koji ga je doveo u Srbiju. Opredelio se, kazao je, za ovaj poziv gledajući Valtera. Bata ga je pažljivo slušao. I, dobro se držao, a posle... Posle sam mu obrisala suze. Oboje smo mislili na našeg sina Miljka", rekla je Batina supruga Lula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track