SLIKE KOJE NE OSTAVLJAJU RAVNODUŠNIM: Ovaj dečak je danas glavni zavodnik Holivuda
Foto: Profimedia

Genijalne

SLIKE KOJE NE OSTAVLJAJU RAVNODUŠNIM: Ovaj dečak je danas glavni zavodnik Holivuda

Pop kultura -
On je danas jedan od najvećih holivudskih zavodnika, a slike iz njegovog detinjstva su predivne.

Leonardo Dikaprio odrastao je u Los Anđelesu sa roditeljima koji su ime za svoju bebu izabrali na vrlo zanimljiv način.

Naime, dok je bila u italijanskom muzeju i posmatrala sliku Leonarda da Vinčija, osetila je prvi pokret njene bebe i zbog toga je dobio ime Leonardo.

Njegovi roditelji, Irmelin Indenbirken i Džordž Dikaprio, voleli su se još u studentskim danima. Po diplomiranju započeli su život u Loa Anđelesu gde su i dobili Leonarda.

Međutim, iako su izgledali kao srećna porodica, njihov brak je pukao nakon samo godinu dana a o Leonardu brigu nastavlja da vodi majka.

Irmelin je bivša sekretarica, poreklom iz Nemačke. Pedesetih godina se preselila u SAD kako bi radila nekoliko poslova i mogla da izdržava sina.

Oca je Leo retko viđao. Džordž Dikaprio se u Los Anđelesu bavio crtanjem i distribucijom stripova.

Zvezda filma "Povratnik", koji može da mu donese Oskara, deo detinjstva je proveo u Nemačkoj sa majkom i njenim roditeljima. Završio je "Sids" osnovnu školu, srednju školu "Džon Maršal", potom četvorogodišnji fakultet "Los Angeles Center for Enriched Studies".

Holivudska zvezda sa majkom ima savršen odnos. Na pravi način se glumac zahvaljuje Irmelin Indenbirken na svemu što je uradila za njega. Irmelin je uz Lea na većini holivudskih manifestacija. Sve važne događaje u njegovoj karijeri ispratila je rame uz rame sa njim.

"Moja majka je centar mog života. Činjenica da pored sebe imam tako jaku i iskrenu ženu za mene predstavlja pravo blago. Upravo to tražim od i od partnerke", izjavio je glumac pre dve godine za "Dejli Ekspres".

Leonardo se u Holivudu predstavio 1991. godine u filmu "Čupavci 3" a nakon niza fantastičnih ulogu, ovogodišnju dodelu Oskara čeka sa nestrpljenjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track