FOTKA ZA ISTORIJU: Dragan Nikolić, Bora Todorović i predsednik Predsedništva SFRJ u lovu na fazane!
Foto: Žarko Talijan Za Kurir

Legendo, nećemo te zaboraviti

FOTKA ZA ISTORIJU: Dragan Nikolić, Bora Todorović i predsednik Predsedništva SFRJ u lovu na fazane!

Pop kultura -
Dragana Nikolića, glumca koji je iza sebe ostavio mnogobrojne filmove, serije i pozorišne komade pamtićemo i po dobroti, ljudskosti i vrednostima kakvim se danas retko ko može pohvaliti.

Žarko Talijan, biši matičar i hroničar u Azanji imao je tu čast da provede zanimljiv dan sa Gagom, a to su trenuci koji se ne zaboravljaju.

Naime, na jesen 1984. godine, Dragan Nikolić je u društvu Žarka, Cvijetina Mijatovića i Bore Todorovića posetio Azanju i oprobao se u lovu.

"Dragan je i u to vreme bio jedan od najuspešnijih glumaca pa su ga svi prihvatili na najbolji mogući način. Išli smo u lov na fazane a provod sa njima je bilo iskustvo koje se pamti ceo život", rekao je Žarko za Kurir.

Azanja je u to vreme bila najveće selo u Srbiji, a brojalo je čak 12.000 stanovnika. Na inicijativu preživelih ratnika iz 1. svetskog rata, osnovano je lovačko društvo, jedno od najvećih u to vreme. Mnogi su se baš u tom selu oprobali kao lovci pa i Dragan Nikolić.

Dragan Gaga Nikolić preminuo je 11. marta u 72. godini života nakon duge borbe. On je operisan u februaru 2015. godine na Klinici za digestivne bolesti Kliničkog centra. U maju mu se stanje pogoršalo i primljen je u Klinički centar u teškom stanju, ali su lekari uspeli da mu spasu život. Međutim, i nakon velike borbe i volje, Gaga nas je napustio ali iza sebe je ostavio samo lepe reči i dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track