BIVŠA VODITELJKA PREŽIVELA NAJTEŽU OPERACIJU I KRENULA U AVANTURU: Odlučila sam da budem srećna
Foto: Printskrin/Instagram

Inspirativno

BIVŠA VODITELJKA PREŽIVELA NAJTEŽU OPERACIJU I KRENULA U AVANTURU: Odlučila sam da budem srećna

Žena -
Klara Hermet iz Londona odlučila se na dvostruku mastektomiju nakon što je saznala da je nositelj BRCA1 gena koji kod žena znatno povećava rizik od razvoja raka dojke i raka jajnika.

Klari su od raka obolele majka i setra koje je nažalost dotukla opaka bolest, zbog čega je bivša voditeljka uzela stva u svoje ruke.

"Kad je moja sestra preminula napravila sam pakt sa samom sobom i rekla si kako ću pronaći način da budem srećna. Nisam imala šta da izgubim, mogla sam samo dobiti", rekla je Klara koja je obe dojke uklonila 2014. godine.

Ova hrabra žena i bivša voditeljka BBC-ja odlučila je dati otkaz i upustiti se u avanturu života koja je podrazumevala putovanje po svetu. Svoje stvari pordala je putem jednog sajta, a samo osnovne spakivala i uputila se u životnu avanturu.

Zamolila sve koji čitaju njen blog da joj savjetuju koje bi gradove i zemlje tebala posetiti, a početkom 2015. godine posetila je Barbados, odakle je otišla i na Karipskim ostrvima, Tajlandu, Panamu i Rio de Žaneiro.Putovanja su joj pomogla da pronađe nešto što joj je u životu jako nedostajalo, a to je mir.Sva svoja iskustva prenela je u blogu "My Life Your Hands" od kog želi da napravi vodič za mlade ljude gde će opisati i svoje bolno iskustvo kada je ostala bez majke.

"Poludela sam od tuge. Slala sam joj poruke i pisala "upomoć" kad je već bila mrtva. Godinama sam tugovala zbog nje, jako mi je nedostajala. Bila sam potpuno bespomoćna, a onda mi je sinula ideja - krenuću na put, živeću svoj život punim plućima i pronaći mir", završila je priču Klara koja život živi punim plućima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track