MILAN ŠTRLJIĆ: U Beogradu su me izbrisali kao glumca
Foto: PRVA Tv ALeksandad Krstović

Zvezda serije „Kud puklo da puklo“

MILAN ŠTRLJIĆ: U Beogradu su me izbrisali kao glumca

Pop kultura -
Nikad me niko nije zvao da igram nešto i snimam, a često vidim da se repriziraju moji stari filmovi i serija „Bolji život“, poručuje glumac

Milan Štrljić, jedna od velikih zvezda bivše Jugoslavije, trenutno se druži s publikom u Srbiji u novoj seriji „Kud puklo da puklo“, koja se emituje na Prvoj televiziji. Glumac nerado daje intervjue, ali nije mogao da nas odbije jer smo zbog njega došli iz Beograda čak u Zagreb.

- Na snimanju sapunice stvari funkcionišu veoma brzo. Morate biti tačni i uvek spremni. Imamo seriju koja je već dve godine najgledanija, a što mnogo radimo nekako ide u opis posla - objašnjava Štrljić.Milan tumači lik Mila Gavrana, koji je pomalo komičan i nije svojstven njegovom opusu.- Iznenadio me je poziv reditelja Gorana Rukavine. Nisam igrao komedije. Prepoznao je u meni neku zaigranost koja izuzetno paše uz Mila. On je lik koga ljudi sreću svakog dana na ulici. Gluma je zanimljiva jer prepoznaš nešto u sebi što nisi ni znao da imaš. U poslu sam prošao situacije koje u životu ne bih ni doživeo - smatra veliki glumac.On otkriva da su ostale još tri nedelje do kraja snimanja i da sigurno neće biti treće sezone.- Ne bih hteo da budem deo ove ekipe kad stvari krenu nizbrdo. Kvalitet ove serije leži u tome što smo uspeli u trci da ispoštujemo i pravila struke. Kolege su uigrane i pomalo blesave. Bolje je da ostanemo u dobrom pamćenju nego da upropastimo stvari - smatra Štljić.Starija publika najviše ga pamti po seriji „Bolji život“, a iako je proveo u Srbiji skoro 20 godina, ne očekuje da ovde nešto ponovo snima.- Nikad me niko nije zvao iz Beograda. Teško da ćete me videti. Zvao me je jednom davno samo Ljubiša Samardžić, ali tada sam bio upravnik pozorišta. Često vidim na Klasiku TV neki svoj stari film. Mnogo sam stvari napravio, pogledajte samo „Bolji život“ koliko se reprizira - kroz osmeh će Milan.Štrljić je, pored rada na seriji, radio i kao profesor glume u Splitu, a kaže da će mali broj studenata moći da se bavi poslom za koji su se školovali.- Umetnost je rizik. Izloženi smo tržištu, a sad smo i deo EU. Tržište će svemu presuditi, pa i nama umetnicima. Znam da ovo zvuči surovo. Međutim, pozorišta ovako organizovana neće još dugo trajati. Ne budemo li našli prostor na tržištu, polako ćemo nestati. Optimista sam. Za glumu čak ne trebaju ni dve daske ni tekst. S glumom se može dobro živeti. Dok god ima strasti, ima i smisla. Ima sjajnih mladih glumaca. Oni sve znaju. Naći će sebi prostor. Lošiji će morati, kao u Americi, da rade kao konobari - zaključuje glumac.

O naslednici Ivi ŠtrljićTEŠKO DA ĆEMO SNIMATI ZAJEDNOMilan Štrljić podržava svoju ćerku Ivu u odluci da se, pored glumce, bavi i spisateljskim radom.- Iva je odmalena imala sklonosti ka pisanju. Drago mi je što je prepoznala svoj talenat. Ona je nasledila moju umetničku crtu. Teško da ću igrati nekad s njom. Deli nas tolika udaljenost - požalio nam se Milan.

O Draganu NikolićuGAGA MI JE JOŠ U GLAVIMilana je veoma potresla vest da je otišao Dragan Nikolić.- Gaga mi je još uvek u glavi. Mileni sam poslao telegram. Srpsko glumište je ostalo bez velikog deteta i glumca - rekao je Štrljić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track