VALTER SAD SAM DIŠE: Bata Živojinović u ponedeljak prelazi u bolnički apartman
Foto: Nemanja Pančić

Glumac napušta intenzivnu negu

VALTER SAD SAM DIŠE: Bata Živojinović u ponedeljak prelazi u bolnički apartman

Pop kultura -

Ukoliko i tokom vikenda rezultati budu dobri, Velimira Živojinovića će doktori prebaciti u sobu u kojoj će moći da prima posete.

Velimir Bata Živojinović (82), koji već osam dana zbog amputacije jednog dela leve noge leži na intenzivnoj nezi u KBC Dedinje, sledeće nedelje biće prebačen u apartman, saznaje Kurir. Pošto je Valter nedavno skinut sa aparata za disanje i njegovo zdravstveno stanje više nije alarmantno, lekari su odlučili da bi mu boravak van šok-sobe više prijao.

Ukoliko tokom vikenda ne dođe do nekih komplikacija i njegovi rezultati budu u redu, najpoznatiji glumac s prostora bivše Jugoslavije konačno će preći u sobu u kojoj će moći da prima posete.

- Bata se polako, ali sigurno oporavlja. Upravo zbog toga će biti prebačen u apartman u kojem će mu biti obezbeđen sav potreban komfor. Mnogo je lakše otkako mu je saopšteno da mu je leva noga amputirana do ispod kolena - rekao je naš izvor s klinike.Našu informaciju potvrdio je i Batin sin Miljko Živojinović, koji je više puta dnevno na telefonskoj vezi s glumčevom suprugom Lulom i ćerkom Jelenom.

- Mama i sestra su mi to isto rekle. Nadamo se da će biti tako. To znači da ide nabolje. Ništa još konačno nije odlučeno. Možda će ići i kući. Videćemo šta će predložiti lekari. Zasad, to su samo razmišljanja, a konačna odluka zavisiće od toga kako će se razvijati njegov oporavak. Više puta dnevno mu rade analize - kaže Miljko.

Mlađi Živojinović svakodnevno ocu šalje glasovne poruke preko Vocapa, koje mu Jelena pušta. Nakon što je Bata posle operacije plačući prvo tražio sina, malo je falilo da ponovo zaplače zbog njega.- Otac i ja nismo razgovarali od onda kad je pokušao da pita za mene. Moja sestra Jelena puštala mu je moje glasovne poruke preko Vocapa. Stezao joj je ruku koju mu je dala. Tada je još uvek imao masku s kiseonikom na licu i nije mogao da komunicira. Videlo se da je shvatio šta sam mu rekao - kaže Miljko, koji oca nije video deset godina.M. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track