LEPA IVA U SINĐELIĆIMA: Nemica Nevena sa Borisom Komnenićem!
Foto: Promo/Kurir

Nova energija srpskog glumišta

LEPA IVA U SINĐELIĆIMA: Nemica Nevena sa Borisom Komnenićem!

Pop kultura -

Šarmantna brineta, glumica Nevena Šarčević, po povratku iz Italije dobila je ulogu Ivane iz Beča u Sinđelićima, serije koja je osvojila publiku.

Tumačeći lik Metodijeve drugarice, gde u potpuno neočekivanom zapletu komedije pokazuje svoj glumački talenat, govori nemački jezik u satenskoj spavaćici, kojom je kupila publiku zanimljivim insertom u sceni sa Borisom Komnenićem i Dušanom Matejićem. Ulazi kao nepozvani gost, odevena po poslednjoj bečkoj modi u dnevnu sobu Sinđelića, zbunjuje Metodija, Evu, Ristu jer se do samog kraja nije znalo sa kim je ona u vezi!

Neposredno po Metodijevom povratku iz glavnog grada Austrije stiže i Iva kao nepozvani gost. Na pitanje da li je lik sličan u privatnom životu glumici Neveni Šarčević, odgovara negativno.

- Nisam još počela da dolazim nepozvana u tuđe kuće! (smeh) Mada mi je moda 80-tih partybrejekrsa i te kako zanimljiva.Zanosna brineta ističe da je uživala radeći lik Ivane i da se ne seća prvobitnog iz Seranovih iako ih je gledala.

- To bi me dodatno opteretilo da kopiram nešto, volim nove stvari poštujući svakako licencu. Nakon emitovanja pogledaću moj copy-paste lik i uporediću, biće zabavno - najavljuje Nevena.Samim dolaskom i u kuću Sinđelića i u kadar, novim bečkim stajlingom i pojavom, Nevena je osvojila publiku pitkom glumom i prirodnošću.

- Neprestano su mi stizale poruke po emitovanju baš si prirodna, a zapravo sve se to uči. Slušala sam puno puta Boru Todorović koji je na komplimente za tzv. prirodnu glumu govorio na tome se radilo. Verujem da sve što auditorijumu deluje lako i lepršavo je zapravo najteže - dodaje.

Poznato je da glumci grade lik i prema kostimu a koliko je sličan stajling Ive mladoj glumici.- Iva i ja smo smo približno godište, ona je tek završila u Beču fakultet i shodno današnjoj modi koja je globalizovana verovatno sam se i ja nekad obukla kao ona ili ona kao ja (smeh).Nevena nam otkriva da se u privatnom životu oblači shodno okolnostima ali da je dosta dobrih komada i modnih kombinacija ponela iz Napulja kada je sa Stefanom Dačević predstavljala Srbiju na međunarodnoj konferenciji.- Još prošle godine su se nosile ravne crne cipele na podvrnute farmerke na ulicama Napulja. Volim italijansku uličnu modu a ponekad se za izlazak u grad zezam i sa srpskim turbofolk- staylingom koji će biti propraćen u mojoj sledećoj ulozi pogotovo.

Ima vremena, o njoj ću tek pričati još smo u procesu rada sada ipak govorim o izmontiranoj Ivi – naglasila je Nevena kao i da joj je omiljeni modni kreator za kog je saznala dok je boravila na Feltrineli stipendiji u Milanu.

- Potpuno originalna kreacija sa zečijim ušima na patikama, cipelama, sandalama. Ona nije Italijanka vec Finkinja! Banisniks su definitivno moj stil preko dana, obožavam ih. Nisam rob mode ali volim lepe i originalne komade i svakako brinem o svom imidžu.

Iako joj je dosada bio svojstven italijanski za ovu ulogu morala je da nauči i germanski dijalekat koji je ističe u sceni u satenskoj spavaćici kada sočno razgovara sa svojim verenikom.

- Potpuno neočekivano! Vraćam se iz Italije a dobijam nemački! Imala sam malo vremena da ga naučim, sve je išlo jako brzo. Srećom da je Iva devojka iz Srbije koja je sa roditeljima otišla od skora da živi u Beč i sasvim solidno komunicira. Pomogla mi je profesorka nemačkog jezika i književnosti Bojana Djurić, preko noći časovima na skajpu - rekla je Nevena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track