NADA ŠARGIN OTVORILA DUŠU: Valjda me muka neće naterati da snimam sapunice
Foto: Dragan Kadić

Sofest

NADA ŠARGIN OTVORILA DUŠU: Valjda me muka neće naterati da snimam sapunice

Pop kultura -

Glumci pristaju na svakakve uloge zbog krize i besparice, ne bih volela da se nađem u takvoj situaciji

Svečanim defileom filmskih ekipa u fijakerima, uručenjem nagrade Božidaru Boti Nikoliću, tradicionalnim vatrometom i filmom Mirjane Karanović „Dobra žena“ otvoren je 45. filmski festival u Sopotu - Sofest, koji će trajati do subote, 9. jula.Poslednjeg dana biće prikazan film „Otadžbina“, u kome jednu od glavnih uloga igra Nada Šargin, koja je došla na otvaranje kako bi, kako kaže, podržala festival, ali i zbog toga što joj budi posebno sećanje.Uložila mnogo truda- Ovo je treći put kako sam u Sopotu. Bila sam ovde s filmom „Sutra ujutru“ i „Kako su me ukrali Nemci“. Sad mi je lepo da dođem da se družim s kolegama, podržim naš film, koji je u finansijskoj krizi, iako je ove godine bilo i dosta konkursa, ali opet nedovoljno. Kad sam došla sa svojim prvim većim filmom, bila sam jako uzbuđena i želela sam da neko prepozna moj rad, tada sam dobila i svoju prvu nagradu i zato Sofest ima posebno značenje za mene - kaže za Kurir Nada.Ona tumači pored Vuka Kostića glavnu ulogu, za koju kaže da je bila posebno teška.- Milena Marković piše fantastične likove za žene, za koje treba mnogo dubine i istraživanja. Uložila sam mnogo truda i razmišljanja i mislim da sam uspela da izbalansiram kako treba. Ova uloga je ona za koju kažu da je na ivici žileta i volim da ih igram. Može da bude ništa ili da preteraš. Mislim da sam se dobro držala na žiletu - priča Šarginova.Ima napretkaIstiče da ipak bira uloge koje dobija jer ne bi volela da je muka natera na sapunice.- To zaista ne bih volela da igram. Neke kolege u Hrvatskoj ili odavde koji su uvek bili protiv sapunica, ipak, zbog svojih privatnih, finansijskih problema, moraju i to da prihvate. Mada moram da priznam da i one nisu više toliko jezive kao pre, ipak je bar bolji odabir glumaca, valjda će uskoro i tekst da napreduje. Ja sam uvek bila protiv toga da se snimaju takve stvari, ali sam govorila: „Nikad se ne zna u određenom momentu, kad te kriza natera“. Eto, znate, aktuelni su i problemi sa švajcarcima i stambenim kreditima, glumci moraju sve da prihvate - kaže ona, ali ipak završava pozitivnim stavom:- Mislim da ima nade jer u poslednje vreme vidim da ima sve boljih serija i scenarija za buduće projekte, baš po mom ukusu. Evo, sada se spremaju bar tri-četiri serije odličnih reditelja, koje obećavaju, pa možda i ne bude potrebe za sapunicama - kroz osmeh završava Nada Šargin.

Omiljena predstavaZORA ME LEČI OD MRAČNIH ULOGAKao omiljenu ulogu ipak izdvaja Zoru Šišarku iz predstave „Bela kafa“.- Zora je meni lično jako bitna, ona me leči jer je zabavna, drugačija, puna ljubavi, erotskog, topline. Prija mi jer ja uglavnom igram dramske, mračne uloge. Ona je moje svetlo. Međutim, volim da igram i jedno i drugo. Volela bih da mi se uskoro desi neka uloga na televiziji, neka komedija - kaže Nada.

Zahvalna profesorkiVIDA ME JE POKAZALA BEOGRADUVida Ognjenović često ističe kako joj je omiljena glumica njena bivša studentkinja baš Nada Šargin.- Ja sam njeno dete. Volela me je jer sam se mnogo trudila i bila vredna. Davala mi je mnogo šansi, koje sam mnogo cenila. Vida me je i pokazala tom beogradskom elitnom krugu, zbog čega sam joj neizmerno zahvalna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track