PREŽIVELA PAKAO: Poznatoj glumici provalili su u kuću, silovali i boli je nožem
Foto: Profimedia

Napad dva muškarca

PREŽIVELA PAKAO: Poznatoj glumici provalili su u kuću, silovali i boli je nožem

Pop kultura -

Poznata glumica, Keli Mekgilis, zvezda filma "Top gan", je preživela dva silovanja i zadobila ozbiljne povrede tokom napada.

Pedesetdevetogodišnja Keli trenutno živi u Severnoj Karolini, a silovala su je dva muškarca pre 35 godina. 1979. godine kada se glumica doselila u Njujork kako bi studirala glumu, dok je izlazila iz kade, dva muškarca su joj provalila u stan i pod pretnjom noža odvukli u spavaću sobu. Uprkos njenim kricima, silovali su je, pljuvali, udarali i boli nožem.

"Menjali su se i govorili mi da će me tući dok ne umrem. U tim trenucima sam mislila da ću umreti i predala sam se", rekla je Keli.

Policija je ipak na vreme stigla i glumicu su prevezli u bolnicu, a oba napadača su uhvaćena u roku od mesec dana.

Jedan silovatelj, koji je tada imao samo 15 godina, je proveo tri godine u zatvoru, pre napada na Keli. Optužbe protiv drugog napadača su odbačene, jer nije bilo dovoljno dokaza da se pokaže da je bio na mestu napada.

"Prvih nekoliko nedelja posle incidenta nisam mogla da spavam ni da jedem. Nekontrolisano sam se tresla, gubila sam dah i nisam to mogla da kontrolišem", priča Keli.

Nakon ovog brutalnog napada, Mekgilisova se borila da vrati poverenje prema muškarcima, upala je u depresiju i odala se alkoholu. Kasnije je počela i da se drogira, a mir je pronašla tek 2009. godine. Tada je već osam godina bila trezna i obnovila je vezu sa dve ćerke, otkrila je da je lezbejka, a dotle je bila u dva braka sa muškarcima.

Nakon prežaljene tragedije, ovoga leta je glumica opet doživela traumu, kada je u njenu kuću opet upao provalnik. Da li zbog pretrpljenog straha, Keli je otkrila da je bila silovana od strane tri muškarca i kada je imala samo 12 godina.

"Posle svakog od ovih napada sam se selila misleći da mogu da nađem sigurno mesto. Ne. Sada imam užasna osećanja PTSD (Posttraumatski stresni poremećaj) i pokušavam da se izdginem svakodnevno iz dubina depresije i očaja. Sav taj bol iz prošlosti je ušao u moju psihu. Sve što sam oduvek htela je da se osećam sigurno. Sigurno u sopstvenom domu", napisala je Keli Mekgilis na Fejsbuku u junu ove godine.

Sada ima dozvolu za nošenje oružja i nigde ne ide bez pištolja.

(srbijadanas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track