BOJKOT RIJALITIJA I NARODNJAKA Srđan Dragojević opleo po turbofolku
Foto: Nebojša Mandić

Ko misli na kulturu

BOJKOT RIJALITIJA I NARODNJAKA Srđan Dragojević opleo po turbofolku

Pop kultura -

Odavno je poznato da pripadnici glumačke elite osećaju gađenje prema svakoj vrsti novokomponovane umetnosti i medijskog programa, te su proteklih dana režiser Srđan Dragojević i glumica Jelena Jovičić opleli po rijaliti programima i folk muzici.

"Da mi je neko u srednjoj školi, kada je bilo sramota slušati ogavnu, folk muziku, rekao da će Beograd odjekivati urlicima, mislio bih da je poludeo", istakao je Dragojević, koji je ovim statusom poveo polemiku na Tviteru, u kojoj je objasnio da je sa ovom muzikom počeo sunovrat srpske kulture.

Sa druge strane, Jelena je javno uputila apel nadležnim organima da sprovedu ekstremne mere protiv rijaliti emisija na domaćim televizijama. Uplašena da će u novoj programskoj šemi, koja uskoro kreće sa emitovanjem, frekvencije ponovo biti zatrpane rijaliti programima, odlučila je da poruči: "Sve dok i poslednje rijaliti đubre ne zabrane, živećemo u beznađu i besmislu".

Jovičićeva je u nekoliko navrata pozvala ljude da se vrate pozorištu i da bojkotuju šouprograme na televiziji koji propagiraju nasilje, golotinju i ljude bez zanimanja.

Foto Dado Đilas
Foto Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track