(FOTO) ON JE MUŠKARAC GODINE: Niko nije očekivao da će pevač poneti ovu laskavu titulu
Foto: Profimedia

Rok zvezda

(FOTO) ON JE MUŠKARAC GODINE: Niko nije očekivao da će pevač poneti ovu laskavu titulu

Pop kultura -

Pevač popularne grupe izabran je za muškarca godine i prvi je koji je dobio ovu titulu od časopisa koji već 36 godina proglašava samo ženu godine, ali je ove godine napravio presedan.

Ženski časopis “Glamur” stavio je na tron pevača Bonoa Voksa, frontmena grupe “U2”."On je velika rok zvezda i može da se bavi čime god hoće, ali se fokusirao na borbu za prava žena širom sveta. To treba obeležiti", piše u obrazloženju urednika.

Pevač je prošle godine pokrenuo kampanju za pomoć ženama u siromašnim zemljama, sa ciljem da im se obezbede bolje obrazovanje, zdravstvena zaštita i prilika za pronalaženje posla. Bono je priznao da mu je drago zbog nagrade, zahvalio se časopisu i naglasio da borba za jednakost polova ne može biti uspešna ukoliko se u nju pored žena ne uključe i muškarci.

Foto: AP
Foto: AP

Za žene godine izabrane su pevačica Gven Stefani, Američku olimpijsku gimnastičarku Simon Bajls, pop pevačicu Zendaju, plus-sajz manekenku Ešli Grejam, direktorku MMF-a Kristin Lagard, italijansku dizajnerku Mjuču Pradu i aktivistkinju za ljudska prava Nadiju Murad.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track