ODLAZAK KOD LEKARA SA DETETOM U SRBIJI: Ovo je praktično nemoguće da prođe bez NERVIRANJA
Foto: Shutterstock

Konstantne komplikacije

ODLAZAK KOD LEKARA SA DETETOM U SRBIJI: Ovo je praktično nemoguće da prođe bez NERVIRANJA

Žena -

Posete dečijem lekaru jedna su od najvećih roditeljskih frustracija i uzrok bar 50 odsto godišnje potrošnje sedativa u Srbiji.

Gotovo da nema načina da odlazak kod lekara sa detetom prođe bez bar jedne od sledećih komplikacija:

– Stigli ste sat vremena po početku smene vašeg lekara, da bi vam saopštili kako je za danas već obustavljen prijem jer je gužva.

– kada ste došli, ispostavilo se da je doktorka vašeg deteta ipak radila pre podne jer se zamenila sa koleginicom.

– stigli ste negde na početku smene da bi vam rekli da ste trideset sedmi i da se vratite pred kraj radnog vremena.

– konačno ste stigli na red, ali doktorka baš tada negde odlazi i vi ostajete da još čekate (sumnjate da je u pitanju prezentacija titanijumskih šerpi u sali za sastanke).

– desilo se čudo i odmah ste stigli na red. Međutim, vaš karton nije u ordinaciji jer ga sestra tek traži u kartoteci. Konačno ga je našla i puževim korakom se zaputila ka ordinaciji, ali usput u čekaonici sreće najbolju prijateljicu iz detinjstva koja je došla sa detetom i počinje da ćaska…

– stigli ste sa detetom koje je dobilo boginje, smestili su vas u sobu za izolaciju, i zaboravili na vas.

– stigli ste prvi za vreme pauze i prvi spustili knjižicu na šalterski pult, a onda je sestra po povratku sa pauze izmešala knjižice.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

– čekate već dva sata, i počinjete da primećujete kako prozivaju i one koji su stigli posle vas. Kada konačno izgubite strpljenje i počnete da se bunite, ispostavlja se da je vaš karton greškom poslat u drugu ordinaciju, gde vas prozivaju već sat vremena.

– završili ste sa pregledom, ali sada nema sestre da vam popuni recept.

– završili ste sa pregledom, ali je pauza počela baš u trenutku kada ste se zaputili ka šalteru da vam popune recept, i morate da čekate još pola sata.

– konačno ste završili sa pregledom, dobili recept i otišli u apoteku po prepisani lek. Međutim, ispostavlja se da je doktora upisala pogrešnu šifru i vas vraćaju po novi recept. U trenutku kada stižete na pedijatrijsko odeljenje, počinje pauza.

Kako se situacija u srpskom zdravstvu ne popravlja, najpametnije što možete da učinite kada postanete roditelj, jeste da se naoružate literaturom o lečenju lekovitim biljem i travama, a svoje odmore planirate u sezoni njihove berbe.

Za one ipak neophodne upute i opravdanja zbog kojih odlaske kod lekara ne možete potpuno da izbegnete, prilikom sakupljanja trava uberite i koji stručak valerijane, matičnjaka, kantariona i drugih biljaka koje opuštaju živce.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

(Detinjarije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track