Najnovije vesti

ŠOKANTNA ISPOVEST POZNATE GLUMICE: Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest
Foto: Profimedia

Holivud u šoku

ŠOKANTNA ISPOVEST POZNATE GLUMICE: Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest

Pop kultura

"Preživela je pravi pakao, ali nikada nije gubila nadu". Ešli Džad je sa celim je svetom podelila svoju tragičnu priču i pokazala kako se uhvatila u koštac sa svim nedaćama.

Američka glumica, koja se proslavila holivudskim hitovima "Kolekcionar" i "Dvostruka opasnost", početkom godine postala je UN-ova ambasadorka dobre volje. Ipak, iza lepog lica, uspešne karijere i političkog angažmana krije se jedna sasvim druga osoba koja je u životu prošla pravi pakao.

Epli (48) je 2011. godine objavila knjigu o svom životu naziva 'All That Is Bitter and Sweet', a u njoj je otkrila kako je više puta bila žrtva seksualnog nasilja. Zlostavljao ju je stariji čovjek dok je bila dete, silovana je kao tinejdžerka, a bila je i žrtva seksualnog nasilja od strane rođaka čijeg se imena prisetila tek nakon psihoterapije.

Glumičini roditelji razveli su se kada je imala samo četiri godine, a već sa sedam godina postala je depresivna. Ubrzo je po prvi put postala žrtva zlostavljanja, a kada je za isto ispričala svojim bližnjima, niko joj nije verovao. Od malena je bila izložena seksualnim eskapadama svoje majke Naomi, kao i njenim fizičkim obračunima s brojnim partnerima. Naomi je imala i pištolj pa se Ešli sa oružjem igrala od malih nogu, a čak se i okušala u ruskom ruletu. Do svoje osamnaeste godine promenila je čak trinaest škola pa se osećala nepoželjno i nevoljeno.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U srednjoj školi pobedila je na manekenskom takmičenju osvojila dvomesečni ugovor za rad u Japanu. Ponadala se da će je ta prilika izvući iz bede i omogućiti novi početak. Međutim, za vreme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a jedan maneken ju je pokušao naterati na oralni seks.

Unatoč svim nedaćama odlučila krenuti dalje, a jedan od njenih prioriteta bilo je obrazovanje. Diplomirala je na Univerzitetu u Kentakiju i se preselila u Holivud  gde je ostvarila zavidnu karijeru. Ožiljke je godinama skrivala od javnosti, a tek je na nagovor tadašnjeg supruga Darija odlučila razotkriti svoju strašnu prošlost i na taj način rešiti se boli koja ju je izjedala od ranog detinjstva.

U knjizi je napisala i kako ju je sestra Viona motivisala da se prijavi na rehabilitaciju zbog prejedanja. Tamo se suočila sa svim bolnim sećanjima iz života."Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovljena sam jer su mi 2006. osobe koje su proživele isto pomogle u oporavku… Leto 1984. je bilo bolno. Jedna me odrasla osoba dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan je muškarac pritom sve posmatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svedok, neko ko će potkopati moj iskaz u slučaju da odlučim sve prijaviti)", napisala je svojevremeno na društvenim mrežama.

Ešli tvrdi da i dalje pati od depresije i objašnjava da je odlučila potražiti pomoć u rehabilitacijskom centru u Teksasu. Terapije su joj pomogle da dođe do potisnutih sećanja na incest u detinjstvu, iako nije napisala koji ju je član porodice zlostavljao.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(24sata.hr)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...