DŽORDŽ MAJKL JE BIO BALKANAC! Samo je ON znao da HIPNOTIŠE publiku!
Foto: Profimedia

Pevač koji je obeležio 20. vek

DŽORDŽ MAJKL JE BIO BALKANAC! Samo je ON znao da HIPNOTIŠE publiku!

Pop kultura -

Rok novinar, hroničar i publicista jugoslovenske pop kulture Petar Pece Popović kaže da odlazak britanske pop zvezde Džordža Majkla predstavlja prerani odlazak muzičara koji je obeležio kraj 20. veka.

Pop zvezda Džordž Majkl bio je jedan od najznačajnijih pop izvođača u drugoj polovini 250 veka i prerano je otišao sa sene.

- Bio je autentičan na sceni i imao je sjajnu karijeru. Žao mi je što su različite afere bacile senku na njegovo bavljenje muzikom. Nema sumnje da je prerano otišao sa scene - kazao je Popović.Lider sastava "Bistrik" Bilja Krstić napominje da je Majkl bio vrhunska zvezda muzičkog šoubiznisa.

- Kao muzička urednica Radio Beograda često sam stavljala Majkovu muziku na naše plejliste. Vladao je scenom i bio jedan od retkih zabavljača koji su umeli odličnom koreografijom da isprate vokalni aganžman. Nema šta, Majkl je bio velika zvezda i ljudi će ga se sećati pre svega po njegovim pesmama - kazala je Bilja Krstić.

Kompozitor Sanja Ilić naglašava da je Majkl uspeo da zaokruži scenki nastup i da "hipnotiše" mase sa scene.

- Kod njega sam video energiju koja je svojstvena Balkancima. On je Grk poreklom u dalekim korenima što se i te kako videlo na sceni. Prerano je otišao sa scene i verujem da bi imao velikog uspeha kod publike da ga afere nisu omele da se bavi muzikom - kazao je Ilić.

Bonus video:

Poslednji Božić Džordža Majkla!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track