SPEKTAKL U KOLARCU: Nemanja Radulović digao političare na noge
Foto: Fonet

Proslava 85 godina Velike dvorane

SPEKTAKL U KOLARCU: Nemanja Radulović digao političare na noge

Pop kultura -

Nemanja je odsvirao „Karmen“ Žorža Bizea, zatim „Čardaš“ Vitorija Montija i na kraju „A Man After Midnight“ sastava ABBA, numeru uz koju su Vladan Vukosavljević, Zorana Mihajlović i Aleksandar Čepurin ustali da aplaudiraju

Uz gromoglasne ovacije i aplauz u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine, uz poklone i maestralno izvedene kompozicije, protekao je sinoćni koncert našeg slavnog violiniste Nemanje Radulovića, kojim je proslavljeno 85 godina Velike dvorane.

- Izuzetna mi je čast što imam priliku da budem sa vama i proslavim ovaj rođendan, i to svirajući s Tijanom i Majom, jer s njima sviram još od detinjstva.

Takođe, dok sviram Baha, vraćam se u detinjstvo i ne mogu da se ne setim profesora Dejana Mihailovića, kod koga sam imao čast da učim. On nas je napustio u avgustu, ali drago mi je što smo baš na ovoj sceni svirali u njegovu čast. Od tada i uvek svoje koncerte ovde posvećujem njemu - rekao je Nemanja.

Vlado Georgiev
Vlado Georgiev

Prvi deo mirniji

Osim Radulovića, na sceni Kolarca našle su se violončelistkinja Maja Bogdanović i francuska pijanistkinja Lor Favr Kan. Posle „Klavirskog trija broj 1 u g-molu“ Sergeja Rahmanjinova, mladi virtuoz je sa svojim gošćama odsvirao i „Klavirski trio broj 39 u G-duru“.

Prvi deo koncerta prošao je u mirnijem tonu i ispraćen je dugim aplauzom, dok se odmah nakon toga publika već pripremila za čvršće i brže kompozicije, jer su se na sceni Nemanji pridružili članovi orkestra Dabl sens. S violinistkinjom Tijanom Milošević izveo je „Koncert za dve violine i orkestar“ Johana Sebastijana Baha, a publika ih je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Sergej Trifunović
Sergej Trifunović

Poslednja kompozicija bila je Bahova „Tokata i fuga BWV 565“, nakon čega je usledio kratki predah, a Nemanja je, u duhu rođendanskog slavlja, odsvirao „Happy Birthday“, da bi potom iz kutije izvukao tri broja sedišta za srećne dobitnike karata za sledeći koncert u Kolarcu, CD i selfi koji je izvučeni dobitnik napravio sa celokupnim orkestrom.Sala puna poznatihUsledio je bis, koji je publika željno iščekivala. Radulović je odsvirao „Karmen“ Žorža Bizea, zatim „Čardaš“ Vitorija Montija i na kraju, naravno, neizbežnu numeru sastava ABBA „A Man After Midnight“, uz koju su svi prisutni, uključujući i ministra Vladana Vukosavljevića i ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina, ustali da pozdrave virtuoze.

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

Da uživaju u maestralnom izvođenju našeg violiniste, došli su i Zorana Mihajlović, Sergej Trifunović, Vlado Georgiev, Darinka Matić Marović, Lokica Stefanović i drugi.Mona Cukić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja