GODINU DANA BEZ MADŽGALJA: Prerano nas je napustio a bol i tuga nikad neće prestati!
Foto: Dragan Kadić

Nikada ga nećemo zaboraviti

GODINU DANA BEZ MADŽGALJA: Prerano nas je napustio a bol i tuga nikad neće prestati!

Pop kultura -

Danas se navršava godinu dana od preranog odlaska glumca Marinka Madžgalja.

Marinko nas je napustio u 37. godini, a iza sebe je ostavio neutešnu porodicu i prijatelje, koji su za njega uvek imali samo najlepše reči.

On je iza sebe ostavio ćerku Saru (7) koju je dobio u braku sa koleginicom Dubravkom Mijatović.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Madžgalj se hrabro borio protiv opake bolesti - raka pankreasa, ali je nažalost izgubio životnu bitku tako mlad - u 37. godini, kada je kao već stasali glumac mogao izuzetno mnogo da pruži i filmskoj i pozorišnoj publici.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Sve Marinkove uloge

Bio je od 2012. godine stalni član beogradskog Ateljea 212. Kako je saopštio Atelje 212, u tom pozorištu glumio je u predstavama Sedam i po, Zbogom SFRJ, Sveti Georgije ubiva aždahu, Avgust u okrugu Osejdž i Kazimir i Karolina. Zapažene uloge ostvario je i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta Šine, Hamlet, Govornica, Molijer, Kako vam drago, Zapisi iz podzemlja, Iz junačkog života građanstva. U Bitef teatru igrao je u Fejk porno, Fakebook, a u Narodnom pozorištu u Hasanaginici. Igrao je u televizijskim serijama Pevaj, brate, Na slovo, na slovo, Moj rodjak sa sela, Greh njene majke, Ranjeni orao, Ne daj se, Nina, Crni Gruja, Karadjordje i pozorište, Lisice.

Popularnost je stekao u serijama Crni Gruja i Ranjeni orao i brojnim drugim televizijskim serijama i pozorišnim predstavama. Glumio je u filmovima Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi i Crni Gruja i kamen mudrosti.Bio je i član muzičke grupe "Flamingosi" sa kojom je osvojio prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track