ŠOK! IZNENADA OTKAZALI PREDSTAVU VELIKE DRAME: Da li je Siniša Kovačević na CRNOJ LISTI?
Foto: Damir Dervišagić

VELIKA DRAMA

ŠOK! IZNENADA OTKAZALI PREDSTAVU VELIKE DRAME: Da li je Siniša Kovačević na CRNOJ LISTI?

Pop kultura -

Na veliko razočaranje publike, Narodno pozorište je odlučilo da sinoć otkaže izvođenje „Velike drame“ Siniše Kovačevića iako su sve karte rasprodate, a razlog je, po mnogima, sramotan i apsurdan.

Odmah se na društvenim mrežama povela rasprava o tome da li je komad skinut zbog stavova koje javno iznosi veliki dramski pisac, ali istina je ipak drugačija.Zakazala tehnikaNaime, predstava koja se više od 15 godina igra na kartu više nije bila izvedena jer je, kako saznaje Kurir, morala da se postavi scenografija za dramu „Ričard Treći“, koja se premijerno izvodi večeras na Velikoj sceni.- Obaveštavamo poštovane gledaoce da se predstava „Velika drama“ zakazana za nedelju otkazuje iz organizaciono-tehničkih razloga. Ulaznice mogu da se zamene u roku od sedam dana ili vrate na blagajni Narodnog pozorišta - stoji u saopštenju nacionalnog teatra.

Važniji Šekspir... Aleksandar Đurica i Igor Đorđević u predstavi „Ričard Treći“
Važniji Šekspir... Aleksandar Đurica i Igor Đorđević u predstavi „Ričard Treći“

Zbog iznenadne odluke da se ne odigra komad burno je negodovala i glumica Ljiljana Blagojević.- Žao mi je što su skinuli rasprodatu „Veliku dramu“. Voljenoj publici želim da kažem da niko nije umro i da smo svi živi i zdravi - poručila je Ljiljana Blagojević preko Tvitera.Predstave se uglavnom otkazuju zbog bolesti glumaca, a nije praksa da se skidaju kad su rasprodate zbog organizaciono-tehničkih problema.U ovom poetsko-realističnom komadu Kovačević i veliki glumački ansambl (više od 50 izvođača) u potresnoj sagi o našoj novijoj istoriji, od sredine do kraja 20. veka, preispituju kako neki događaji utiču na pojedinca, na koji način ideologija i politika tragično određuju ljudske sudbine. Glavnog junaka Milorada Vučića godinama maestralno tumači Vuk Kostić.Premijera „Ričarda Trećeg“, ipak, nije bila prepreka Narodnom pozorištu da juče dodeli nagradu „Žanka Stokić“.Nove crne listeSiniša Kovačević je već duže na tzv. crnoj listi, što je u intervjuu za Kurir i objasnila njegova supruga Ljiljana.- Siniša ima divne tekstove, ali, kako je svoj i bez dlake na jeziku, ne daju mu mnogo prostora da radi. Bolje rečeno, uopšte. Tri godine je bio bez posla. Sada radi, predaje 350 kilometara od svog doma, u Banjaluci. Ima divan tekst, bogomdan za Narodno pozorište, opet ansambl predstava, možda i bolja od „Velike drame“, ali u Drami nisu pokazali želju. Šteta. Znate, ko je blizu vatre, njega i ogreje. A blizu vatre su obično oni koji su malog dara i velikog apetita. I uglavnom isti u svim promenama. Gledam i ne mogu se načudim. A vidim mnogo - rekla je Ljiljana.

Burno i u AteljeuPREMIJERA UZ BOJKOT REDITELJKEI u Ateljeu 212 je bilo burno zbog premijere drame „Ljubav, ljubav, ljubav“. Rediteljka komada Alisa Stojanović bojkotovala je konferenciju za medije, a nije se pojavila ni na prvom izvođenju. Branimir Brstina je njen izostanak objasnio „neslaganjem povodom tehničkih uslova“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track