JELENA KARLEUŠA: Glumci, dignite ustanak
Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Stala na stranu kulture

JELENA KARLEUŠA: Glumci, dignite ustanak

Pop kultura -

Pevačica podržala Kalinu Kovačević, koja je negodovala što u maju u Narodnom pozorištu neće biti predstave „Velika drama“

Na veliko razočaranje publike, Narodno pozorište je odlučilo da i u maju na repertoaru ne bude „Velike drame“ Siniše Kovačevića.Predstava koja je hit već više od 15 godina nedavno je skinuta s repertoara, iako su sve karte bile rasprodate, a razlog je bio tehnički - priprema premijere „Ričarda Trećeg“. Novi potez uprave šokirao je glumce, a posebno Kalinu Kovačević, ćerku pisca Siniše Kovačevića.- Kome smeta predstava „Velika drama“? Nakon otkazivanja rasprodate predstave, pored svih zdravih glumaca, javljeno je da je neće biti ni u maju - napisala je glumica na svom Tviter nalogu.Njen post na ovoj društvenoj mreži podržala je i pevačica Jelena Karleuša.- Čudi me što decenijski težak položaj glumaca, gušenje kulture i pozorišta još uvek u vama nisu probudili veći bunt. Kulturno ne mora biti tiho - poručila je estradna umetnica.Predstava „Velika drama“ značajna je jer je iznedrila plejadu mladih glumaca, a pre svega Vuka Kostića. Tokom njenog života na sceni rodilo se više od 20 beba. Od premijere, 22. februara 2002, imala je više od 200 izvođenja, a na matičnoj sceni i gostovanjima videlo ju je oko 120.000 gledalaca.

„Antigona“ na festivaluGOSTOVANJE U PREDGRAĐU ALEPAAnsambl drame Narodnog pozorišta gostuje 29. i 30. aprila na Internacionalnom pozorišnom festivalu u Adani u Turskoj, s dramom „Antigona“. Grad se nalazi na granici sa Sirijom i samo je pedesetak kilometara udaljen od Alepa, gde besni rat. Umesto Miše Janketića, na putovanje ide Nebojša Kundačina.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

I KARLEUŠA IŠLA NA PROTEST: Nećete verovati ko joj pravi društvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track