FESTIVAL BUCINI DANI: Mira Banjac bira najbolje glumce
Foto: Aleksandar Jovanović

POČINJE FESTIVAL

FESTIVAL BUCINI DANI: Mira Banjac bira najbolje glumce

Pop kultura -

U takmičarskom programu biće još i „Moje dete“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Ruža, uvela“ pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja...

Višestruko nagrađivana predstava „Duh koji hoda“ Dejana Dukovskog, u režiji Aleksandra Popovskog, biće izvedena u utorak na otvaranju četvrtog po redu pozorišnog festivala „Bucini dani“ u Aleksandrovcu Župskom.

Manifestacija se održava u rodnom gradu Milosava Buce Mirkovića, poštovaoca pozorišne umetnosti koji je ostavio veliki trag na daskama i van njih i koji je gajio ogromno poštovanje prema glumcima.

U takmičarskom programu biće još i „Moje dete“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Ruža, uvela“ pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, „Vrapčić“ Knjaževskog srpskog teatra iz Kragujevca i „Hipnoza jedne ljubavi“ Dušana Kovačevića.

Žiri čine Mira Banjac, Ljiljana Stjepanović i Irfan Mensur.

- Buca je imao veru u mene dok sam još bila osrednja glumica. Postali smo prijatelji. Zvao me je stalno da dođem u njegovu Župu, a ja to nikad za njegovog života nisam uradila - rekla je Mira, koja se obavezala da svake godine predsedava žiriju na festivalu koji će dodeliti priznanja za najbolje glumce.

Kurir / E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track