SLOVENIJA U SUZAMA: Nožem ubijen omiljeni glumac Čašpar Tič
Foto: Profimedia

ŠOKANTNO

SLOVENIJA U SUZAMA: Nožem ubijen omiljeni glumac Čašpar Tič

Pop kultura -

Slovenija je šokirana ubistvom omiljenog glumca Gašpera Tiča, koji je i predsednik nacionalnog Društva dramskih umetnika, kojeg je u nedelju u njegovm stanu u Trubarovoj ulici, u centru Ljubljane, nožem ubio 20-godišnjak.

Policija je potvrdila da je pronađeno beživotno telo muškraca u stanu u centru Ljubljane, ali nije želela da objavi više detalja o smrti glumca.

Mediji pišu da je Tič, čiju je smrt potvrdio predstavnik Gradskog pozorišta u Ljubljani, bio u stanu sa 20-godišnjim muškarcem sa kojim se posvađao.

Prema jednoj verziji priče koju su mediji objavili, komšije buku i galamu nakon čega su pozvali policiju, dok je prema drugoj verziji priče sam ubica pozvao policiju i priznao zločin.

Tipč je ubijen nožem, tako što mu je preklan vrat.

Osumnjičeni za ubistvo slovenačkog glumca Gašpera Tiča nalazi se u pritvoru, prenela je danas slovenačka novinska agencija STA, ali identitet ubice nije saopšten.

Tič je bio jedan od najpoznatijih glumaca mlađe generacija u Sloveniji. Rođen je 1973. godine u Kopru, glumom se bavio od 1991. godine, a bio je i predsednik Udruženja dramskih umetnika Slovenije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track