OTKRIVAMO TAJNE MARATONACA: Seks s Oljom imali su svi Topalovići
Foto: Nebojša Mandić

KURIR S MELITOM BIHALI U KUĆI IZ MARATONACA

OTKRIVAMO TAJNE MARATONACA: Seks s Oljom imali su svi Topalovići

Pop kultura -

Dok smo Mija Aleksić i ja ležali, Bata Stojković je došao i rekao: „Tata, danas je moj red.“ Znači, svi su spavali sa služavkom! Na kraju su tu scenu isekli, otkriva glumica

Kuću Topalovića, u kojoj je pre 35 godina snimljen film „Maratonci trče počasni krug“, ekipa Kurira je obišla s Melitom Bihali (79), koja je tumačila ulogu služavke Olje.

foto: Nebojša Mandić

Kuća je oronula i zapuštena, pa nismo uspeli da uđemo, ali nam je glumica sa setom otkrila najveće tajne kultnog ostvarenja.

- Ova kuća je korišćena samo za snimanje fasade i dvorišta, inače smo ceo film snimili u Pančevu, u jednoj groznoj podrumčini s mnogo mrtvačkih sanduka. Nismo videli belog dana, ali svejedno je bilo veoma zabavno - priča Melita i dodaje da su nalazili vremena za šalu:

- Glavni zabavljač bio je Bora Todorović, kog smo svi zvali Bora Čvoka. I Mija je bio zabavljač, svi su se trudili da nam uz šalu vreme brže prođe, osim poznatih mrguda. Pokojni Pavle Vuisić, koga smo svi obožavali, slabo je uspostavljao kontakt, a i Bogdan Diklić je bio kao mali Pavle.

foto: Printscreen

Jadne, male grudi

Svi pamte scenu u kojoj pomoćnicu Pantelija ubacuje u kadu.

- Nisam znala za njihov dogovor da mi Mića Tomić razdrlji haljinu. Bila sam zapanjena kada su moje jadne, male grudi izletele iz bluze, ali kasno je bilo da bilo šta učinim jer me je on već ubacio u kadu i potopio me. Taj kadar je bio poslednji koji smo snimili tog dana, pa nije bilo šanse da se ponovi. Iz cuga je sve snimljeno, pa su rešili da ostane tako. Bila sam malo ljuta, ali kada sam videla scenu, nije mi smetalo - kaže Melita.

Otkriva da je glavni inicijator te scene bio snimatelj Boža Nikolić.

- Bila je jedna neprijatna scena u kojoj hteo da me snimi golu. Nisam pristala jer nije bio takav dogovor. Reditelj Slobodan Šijan mi je objasnio da je ta scena izbačena jer je u njoj bilo mnogo prizemnijeg humora nego u ostalim scenama - priča Melita.

Žučna rasprava

U toj sceni Melita leži u krevetu s Mijom Aleksićem.

- Dok smo ležali obučeni, Bata Stojković je došao i rekao: „Tata, danas je moj red.“ Znači, svi su u kući spavali s Oljom, praktično su je zlostavljali! Njih dvojica su se posvađali, a Olja je povukla čaršav i pobegla iza paravana. Tu je Boža Nikolić tražio da ja trčim bez tog čaršava. Odbila sam i došlo je do žučne rasprave. Šijan se nije mešao, a Mija je stao na moju stranu i rekao: „Nemojte slučajno da maltretirate koleginicu. Ako nije bilo tako dogovoreno, ne možete na to da je prisilite.“ Na kraju, ta scena nije snimljena kako su hteli, a i isečena je iz filma - otkrila nam je Melita.

foto: Printscreen

Deca je zafrkavaju

JE L’ TI UMRO PANTELIJA?

Melita je igrala i dečje predstave, a osim po tim ulogama, mališani su je prepoznavali i po filmu „Maratonci“.

- Deca su me jurila po ulici i vikala: „Je l‘ ti umro Pantelija?“ Obožavali su me, stalno bi se okupljali dečaci i devojčice iz komšiluka kod mene kući - ispričala nam je glumica koja je donedavno igrala u dečjim predstavama:

- Volela sam sve uloge, ali najdraža mi je bila uloga veštice!

Kurir / NASTASSIA JANKOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track