POSLE 30 GODINA U BEOGRADU: Slavni pijanista Ivo Pogorelić nastupa na Kolarcu
Foto: EPA, Profimedia

Svečano

POSLE 30 GODINA U BEOGRADU: Slavni pijanista Ivo Pogorelić nastupa na Kolarcu

Pop kultura -

Na solističkom koncertu, koji je zakazan za 18. decembar, izvešće dela Klementija, Hajdna, Betovena, Šopena, Lista i Ravela

Nakon skoro tri decenije od poslednjeg nastupa na Kolarcu, jedan od najznačajnijih pijanista današnjice Ivo Pogorelić vraća se u Beograd. Na solističkom koncertu, koji je zakazan za 18. decembar, izvešće dela Klementija, Hajdna, Betovena, Šopena, Lista i Ravela.

- Već celu deceniju smo u pregovorima sa maestrom, a posrećilo nam se da upravo ove godine ima termine i može da svira u Beogradu - izjavila je Mirjana Mima Lazarević, rukovodilac muzičkog programa.

Zanimljivo je da je Ivo, pre nego što se uputio u Moskvu, u Centralnu muzičku školu pri Konzervatorijumu „Čajkovski“, obrazovanje sticao u beogradskim školama „Vučković“ i „Mokranjac“.

Prvi koncert iz ovog ciklusa „Kolarac - tvoj svet muzike“ zakazan je za 14. novembar, kada će vokalni ansambl Kapela Krakovijensis, predvođen dirigentom Janom Tomašom Adamusom, izvesti dela Mendelsona, Monteverdija, Šimanovskog i Perta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track