MUZIČKE ZVEZDE NA 15. BELGRADE BEER FESTU: Van Gogh, S.A.R.S., Kiril Džajkovski, Atheist Rap
Foto: Promo

Brojni izvođači

MUZIČKE ZVEZDE NA 15. BELGRADE BEER FESTU: Van Gogh, S.A.R.S., Kiril Džajkovski, Atheist Rap

Pop kultura -

Belgrade Beer Fest će u godini jubileja uvesti brojne novine i na dve bine ugostiti brojne izvođače iz zemlje i regiona. Uz veliki vatromet jubilarni Beer Fest će otvoriti jedan od najpopularnijih rok bendova sa ovih prostora - Van Gogh.

Ministar Ljajić: BEER FEST DOPRINOSI POBOLJŠANJU IMIDŽA SRBIJE

„Svojom prepoznatljivošću, Belgrade Beer Fest godinama doprinosi poboljšanju imidža Srbije i Beograda u svetu. Reč je o najprepoznatljivijoj i ubedljivo najposećenijoj manifestaciji koju naš glavni grad nudi. Zahvaljujući u velikoj meri i ovom festivalu, Beograd važi za jednu od najpopularnijih prestonica u jugoistočnoj i centralnoj Evropi. Svesni bitne uloge manifestacionog turizma u društvenom, kulturnom i ekonomskom razvoju naše zemlje i narednih godina ćemo, kao i do sada, podržavati ovakve i slične festivale u cilju povećanja atraktivnosti turističke ponude Srbije“, izjavio je povodom 15. godišnjice festivala ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

foto: Promo

Bend koji je više od tri decenije na muzičkoj sceni, ovog leta na Ušću, prirediće odličnu zabavu i vrhunski doživljaj za brojne fanove iz celog regiona. Uz poruku svim posetiocima da dođu nasmejani i raspoloženi, Zvonimir Đukić Đule je obećao odličnu zabavu i rekao: “Prošlo je tri godine od našeg poslednjeg nastupa na Belgrade Beer Festu. Radujemo se novom susretu sa publikom, tako da jedva čekamo da se popnemo na binu i eksplodiramo od zadovoljstva u zagrljaju s publikom. Kao i uvek, pripremamo eksplozivan nastup, a kako nam je ove godine pripala čast da otvaramo 15. Belgrade Beer Fest pripremili smo posebnu set listu.”

foto: Promo

Drugog dana festivala, na drugoj bini, jedan od udarnih gostiju biće poznati makedonski kompozitor i producent, pionir elektronske muzike s balkanskim etno elementima - Kiril Džajkovski.

Džajkovskog su proslavili samostalni albumi "Syntethic Theatre", "Homebound" i "Religion & Sex", koje mnogi smatraju čistim savršenstvom, a obeležava ih kombinacija “drum and bassa” i makedonskog etna.

foto: Promo

Novosadski pank-rok velikani, grupa Atheist Rap, koji će nastupiti trećeg dana festivala na glavnoj bini, sa nostalgijom se prisećaju ranijih nastupa na Belgrade Beer Festu.

“Publika na Ušću je temperamentna i grlom i dlanovima učestvuje u svakom koncertu. Spremni smo za novu razmenu pozitivne energije sa njima. Planiramo da publici na Belgrade Beer Festu predstavimo retrospektivu naših najvećih hitova iz svih perioda rada benda i ostavimo srce na terenu, što bi rekli sportski komentatori. Tri godine su prošle od našeg poslednjeg druženja sa publikom na Ušću, u međuvremenu smo izdali album, a pored brojnih nastupa po regionu imali smo i dve evropske turneje na koje smo jako ponosni. Trudićemo se da sve to sažmemo, fino upakujemo i isporučimo publici 18. avgusta u najboljem mogućem izdanju”, poručio je pevač Aleksandar Popov – dr Pop, naglašavajući kako bend ima poseban, više od dve i po decenije građen odnos sa beogradskom publikom.

foto: Promo

Jedan od najpoznatijih bendova sa ovih prostora, beogradska grupa S.A.R.S, koja je prošle godine nastupom na Belgrade Beer Festu obeležila prvih deset godina postojanja u okviru slavljeničke turneje. Ove godine će u subotu, 19. avgusta za publiku na Ušću svirati hitove sa šest dosadašnjih albuma, među kojima su: "Buđav lebac", "Ratujemo ti i ja", "Debeli lad", "Rakija", "Lutka"… Pesme grupe S.A.R.S. su u proteklom periodu na Youtube-u ostvarile gotovo sto miliona pregleda, a među poznavaocima i ljubiteljima muzike širom regiona zauzele vodeće mesto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track